Zo spojenia dvoch spoločností, ktoré majú síce odlišné zameranie, ale jeden cieľ, vznikol zaujímavý produkt – DJI FLY DRIVE.

Externý disk vytvorený primárne pre majiteľov dronov, ktorí potrebujú svoje zábery rýchlo a bezpečne zálohovať. Disk je klasickej konštrukcie, pričom má integrovanú čítačku pamäťových microSD kariet a tzv. gumený nárazník, ktorý ho chráni pred mechanickým poškodením.

Čítačka pamäťových kariet je typu UHS-II a dopĺňa ju USB-C konektor, ktorým prepojíte disk s počítačom. Toto rozhranie umožňuje rýchlejší prenos dát, čo je napr. pri prenose 4K videa nutnosťou. Nevýhodou však je, že disk je mechanický a nedosahuje také rýchlosti ako SSD disky. V balení sa nachádza aj obojstranný USB-C kábel, ktorým disk pripojíte k zariadeniu s takýmto vstupom/výstupom.

Pokiaľ ho nemá, budete potrebovať dodatočný kábel. Rýchlosť prenosu dát (cez USB 3.0) sa pohybuje v rozmedzí od 60 do 70 Mbps, čo nie je extrémna rýchlosť, ale pracovať sa s tým dá bez väčších problémov. Zaujímavosťou je, že po pripojení disku k PC nie sú obe médiá spojené v jednom priečinku, zobrazia sa vám dva disky – Fly Drive a Pamäťová karta.

Je to rovnaké, ako keď pripojíte zvlášť disk a zvlášť kartu. Výhoda však spočíva v tom, že nepotrebujete žiadny ďalší adaptér, iba tento disk, do ktorého vložíte microSD kartu a do PC súbory presuniete. Výhodou je aj možnosť 2 mesiace používať plnú verziu editačného programu Adobe Premiere Pro CC úplne zadarmo, registračný kód je v balení.

Cena: 149 EUR
Zapožičal: SEAGATE

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu externých diskov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE