Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pokiaľ aj napriek celoplošnému testovaniu bude Slovensko predsa len potrebovať lockdown, lízingové služby musia zostať otvorené. Ak by sa tak nestalo, ohrozený môže byť chod firiem potrebných pre fungovanie našej krajiny. Tvrdí to Marek Kramár, generálny riaditeľ spoločnosti Arval Slovakia.

„Ako líder trhu operatívneho lízingu spolupracujeme s mnohými spoločnosťami, ktoré poskytujú kľúčové služby v oblastiach ako sú energetika, telekomunikácie, či potravinársky priemysel. Je preto pre nás extrémne dôležité zabezpečiť obchodným partnerom bezchybnú mobilitu,“ vraví Marek Kramár. Opiera sa pritom už o skúsenosti z prvej vlny koronakrízy, kedy došlo k uzatvoreniu krajiny a kedy bolo skutočne problematické poskytovať klientom bezchybný a komplexný servis.

Či už počas prvej vlny pandémie spojenej s ochorením COVID-19 alebo aj teraz, v druhej vlne, patrí medzi najväčšie riziká pre poskytovateľov operatívneho lízingu potenciálne zvýšenie insolventnosti klientov.

A to najmä tých, ktorých prevádzky boli, prípadne opätovne budú uzatvorené. „Situáciu neustále sledujeme, s našimi obchodnými partnermi i klientmi sme v nepretržitom kontakte. A tak ako na jar tohto roku, tak aj teraz budeme v prípade potreby hľadať riešenia, ako im poskytnúť na určitý čas čiastočnú úľavu a pomôcť im preklenúť neľahké obdobie,“ objasňuje generálny riaditeľ Marek Kramár.

Aj Arval Slovakia prijal množstvo opatrení na čo najväčšie zamedzenie šírenia pandémie. Zaviedol napríklad povinnú prácu z domu zamestnancov na pozíciách, pri ktorých nie je nutná účasť na pracovisku. „Vo firme máme špičkovo nastavené systémy a poprepájané technológie. Vieme takto vykryť prácu z domu viac než 99 percent našich ľudí. Systém im umožňuje prístup k širokej škále online nástrojov, vďaka čomu vedia zabezpečiť najvyššiu úroveň služieb a kvalitu, ktorú naši klienti očakávajú,“ hovorí Marek Kramár.

Bezpečnejšie postupy Arval Slovakia zaviedol rovnako aj pri koordinácii s partnermi i dodávateľmi pri preberaní a odovzdávaní vozidiel. „Eliminujeme nevyhnutný fyzický kontakt a využívame napríklad alternatívnu dezinfekciu vozidiel,“ uzatvára generálny riaditeľ Marek Kramár.

Značky: