HMD Global odložilo predstavenie vlajkového smartfónu Nokia.

Hlavným dôvodom je dôslednejšia príprava na konkurenčný boj v roku 2020. Práve preto sa môže tento smartfón verejnosti predstaviť až niekedy na jeseň, čo spoločnosti poskytne dostatok času na prechod na čipovú sadu Snapdragon 865, ktorú použije aj konkurencia pri svojich top modeloch.

Tento časový priestor dokáže poskytnúť aj dostatok času na zabudovanie a komerčné nasadenie selfie fotoaparátu pod displej, čo by Nokii v tejto oblasti prinieslo prvenstvo. Táto funkcia sa dokonca podľa zdroja už aj testuje na modeli Nokia 9.2.

Oppo selfie kamera

Oppo predstavilo riešenie selfie kamery pod displejom

Vieme, že túto technológiu pripravujú viaceré spoločnosti. Napríklad čínske Oppo už túto technológiu aj predstavilo, pričom výrobca zdôraznil, že zatiaľ nie je pripravená na fungovanie v skutočných smartfónoch. 

Možno práve HMD Global chce v tomto smere vyniknúť a predbehnúť všetkých ostatných výrobcov. Zostáva iba zistiť, či to to aj skutočne dokáže. Koniec koncov samotné testovanie ešte neznamená, že sa funkciu aj skutočne podarí nasadiť. 

Nokia 9.2 by už nemala ísť v šľapajách predchodcu. Nasadenie viacerých kamier v modeli Nokia 9 neprinieslo dostatočne dobré výsledky a výrobca sa rozhodne pre tradičnejšie usporiadanie fotoaparátov. Zostáva nám už iba počkať, čo nám Nokia na jeseň predstaví.

Zdroj: NokiaAnew

Prečítajte si aj:

Ako na získanie povolenia na výkon leteckých prác? Postup krok za krokom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.