Hoci to tak vonku nevyzerá, leto sa už skutočne končí. V TOUCHITe sme intezívne pracovali na tom, aby sme vám mohli v septembri priniesť nové číslo, plné horúceho obsahu. Takmer celý tím vyštartoval na výstavu IFA v Berlíne a prinášame vám z nej veľkú 6 stranovú reportáž o tom, čo príde na Slovensko v najbližších dňoch. Tie najnovšie produkty a množstvo videí nájdete v tomto vydaní ale aj na našom webe tu>>

obalka2016_7_bez_pozadia_tien_nowat

Zavítame aj do Stockholmu na predstavenie mobilu, ktorý robí vrásky konkurencii: Honor 8. Apple zase predstavil nový iPhone 7. Prekvapil niečím? Aj o tom sa dočítate v našom magazíne. V novom TOUCHIT sa pozrieme aj na najväčšie dátové centrá, prevedieme vás novým showroomom Lenovo a nazriete aj na hrozivé klikacie farmy, kde čínske tetušky od rána do večera klikajú na webe, aby si zarobili svojich pár drobných.

Keďže už aj študenti začali drať školské lavice, prinášame tému „back to school„. V nej vám poradíme s výberom notebooku pre školáka ale aj pre riaditeľa. A ak máte chuť sa samovzdelávať, nájdete u nás niekoľko appiek pre samoukov.

Pozieme sa aj na vývoj Samsung Galaxy Note. Aká bola jeho história? Okrem najnovšieho Note 7 v našom teste telefónov nájdete zaujímavé kúsky s Androidom aj Windowsom. Ďalej sme otestovali reproduktori, tlačiarne, fotoaparát od Canonu a Panasonicu či prevratné slúchadlá Samsung Gear IconX.

V našich súťažiach môžete vyhrať aj Samsung Galaxy S7 edge či bezdrôtový reproduktor Sony. Kliknite sem>>

A nezabudli sme ani na pravidelnú dávku softvéru. Opät je nachystaný ESET na mesiac zadarmo a úplná verzia programu na kontrolu pevných diskov Ashampoo HDD Control 2017.

Septembrové číslo časopisu TOUCHIT už čoskoro nájdete v novinových stánkoch a predplatitelia v poštových schránkach.

TOUCHIT je moderný magazín pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné tu>>

Pozrite si kompletný obsah vydania:

obsah2016_7_nowat

IFA Berlin 2016: Čo nás ešte dokáže prekvapiť?

ifa-tit2_vyd2016_5_nowat

Na výstavbu IFA v Berlíne chodíme z redakcie TOUCHIT pravidelne. V podstate sa miesto našej redakcie sťahuje na začiatku septembra do Nemecka. Táto jesenná výstava je totiž o tom, čo si budeme kupovať u nás na predvianočnom trhu. 1. september síce u nás bol štátny sviatok, ale počet vtedy predstavených noviniek bol zatiaľ najväčší v tomto roku. Na novinky sa pozrieme v chronologickom poradí ich predstavenia.

Honor 8: zrodený pre úspech

honor8-farby_vyd2016_5_nowat

Honor si vybral na predstavenie svojej novej vlajkovej lode švédsky ostrov Waxhol s pevnosťou a urobil dobre. Novinári aj partneri si prezreli 5,2-palcový FullHD displej, vyskúšali fotiť aj v noci s duálnym fotoaparátom a vyskúšali fakt rýchlu čítačku odtlačkov prstov. V telefóne za 409 Eur ešte nájdete NFC, 32 GB alebo 64 GB vnútornú pamäť (tu je cena 449 Eur) a 4 GB operačnú pamäť. Honor 8 prichádza s bezplatnou výmenou náhodne poškodeného displeja na dobu 3 mesiacov.

Hrozivé klikacie a diskusné farmy skryté za internetovou oponou

klikfarmy_titulka_vyd2016_5_nowat

Ako vyzerajú farmy, ktoré na povel kladne hodnotia programy v aplikačných obchodoch a lajkujú príspevky na sociálnych sieťach? Kto za nimi stojí? A čo sa stane, ak je takáto falošná aktivita použitá na ovplyvňovanie politickej situácie a udržanie totalitného režimu? Minimálne desiatky miliónov a pravdepodobne až stovky miliónov profilov na sociálnych sieťach sú falošné.

Notebooky pre riaditeľa aj školáka

asus-zenbook-ux360-0_vyd2016_5_nowat

Keď sa hokej spája s kúpou nového TV, návrat do školských lavíc sa spája s novým notebookom. Prinášame vám test piatich notebookov, ktoré sú určené na prácu, ale aj pre školákov. Radi by sme tvrdili, že o vhodnosti pre tú či onú cieľovú skupinu rozhoduje uhlopriečka. Rozhoduje však cena. Sú ale prípady, keď je zbytočné platiť viac a naopak, keď je to priam žiaduce. Získate lepší stroj a zvládne toho viac nielen výkonovo, ale aj pri jeho prenášaní.

Od Galaxy Note po Galaxy Note 7

02_galaxy-note7_silver_vyd2016_5_nowat

Samsung predstavil svoj úplne prvý telefón Galaxy Note na výstave IFA v Berlíne v roku 2011. Je to teda 5 rokov, čo je tu s nami telefón, ktorý má vo výbave dotykové pero S-Pen. Predstavenie Galaxy Note bolo v roku 2011 za našej osobnej účasti, a preto vieme celkom presne, ako novinári a analytici pochybovali, že sa niečo také môže vôbec predávať.

Smartfóny s Androidom a Windows

xperia-e5-black-bonus_vyd2016_5_nowat

Majú displej a dá sa z nich telefonovať. Takto by asi vyzeral pohľad bežného používateľa na výber dnešných telefónov. Máme pre vás redakčný test, v ktorom poukazujeme na odlišnosti nami testovaných zariadení. Dozviete sa náš pohľad na funkciu, unikátnosť, ako aj celkový prínos. Zároveň konfrontujeme telefón ako celok aj s jeho oficiálnou cenou. Ľahšie sa tak rozhodnete a už budete vedieť, za čo to vlastne pri kúpe telefónu priplácate.

S aplikáciami späť do školy

titulka_apps_vyd2016_5_nowat

Smartfóny, tablety, počítače… tieto zariadenia nie sú len hračky a môžu naozaj pomôcť každému, kto sa chce vzdelávať. Najmä medzi tínedžermi ide o obľúbenú výhovorku, prečo treba kúpiť nové mobilné zariadenie – „do školy“. Samozrejme, v prvom rade závisí na každom jednotlivcovi, nakoľko to myslí vážne. Faktom však je, že existuje veľa kvalitných aplikácií, ktoré môžu pri učení veľmi pomôcť.

TOUCHIT je moderný magazín pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura a k tomu zadarmo časopis TOP APLIKÁCIE. Môžete si objednať aj výhodné predplatné tu>>

 

Značky: