Samsung poodhalil svoje plány a vyvrátil doteraz nepodložené domnienky.

DJ Koh uviedol, že spoločnosť bude naďalej ponúkať „používateľské prostredie S Pen“. Riaditeľ spoločnosti Samsung v stredu uviedol, že je nepravdepodobné, že by spoločnosť uviedla tento rok na trh nový model Galaxy Note. Skôr sa pritom špekulovalo aj o možnom predstavení posledného modelu série – Galaxy Note20 FE. Koh však zdôraznil, že hoci ich časová línia uvedenia nemusí obsahovať zariadenie série Note, spoločnosť chce pokračovať v poskytovaní „používateľskej skúsenosti s perom S Pen“.

Podľa slov spoločnosti je séria Note dôležitá produktová kategória, ktorú si zákazníci za posledných 10 rokov obľúbili. Používateľské prostredie pera S Pen je oblasťou, na ktorej mobilný biznis spoločnosti Samsung pracoval viac ako ktokoľvek iný. Je tak pravdepodobné, že harmonogram uvedenia na trh sa výrazne zmení, pričom spoločnosť chce zaistiť, aby používatelia smartfónov Galaxy Note nezostali sklamaní.

Začiatkom tohto roka Samsung zaradil podporu pera S Pen aj do séria Galaxy S (dostupné pre model Galaxy S21 Ultra). Pero S Pen je v tomto prípade brané skôr ako príslušenstvo, než vstavaná funkcia ako je tomu v prípade smartfónov Note.

Od roku 2020 sa špekuluje, že Samsung sériu Note definitívne ukončí, čo spoločnosť doteraz vytrvalo popiera. Koh dodal, že Samsung tento rok rozšíri podporu 5G aj do lacnejších modelových radov. 

Samsung tvrdo pracuje aj na zvýšení výrobnej kapacity skladateľných smartfónov.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

Android Auto: Stiahnite si novú aktualizáciu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.