Modelový rad Google Pixel 9 vsadí na ultrasonický snímač odtlačkov prstov.

Snímače odtlačkov prstov pod displejom sa začali v smartfónoch od spoločnosti Google objavovať už v sérii Pixel 6. Nepatrili však medzi najspoľahlivejšie či najrýchlejšie na trhu. Šlo o ich menej silnú stránku, na ktorú sa používatelia často sťažovali najmä v prípade modelových radov Pixel 6 a Pixel 7. Tieto snímače boli optické a aj keď séria Pixel 8 priniesla výrazné zlepšenia, nasledujúca séria smartfónov ponúkne úplne iný spôsob odomykania smartfónu.

Ako vychádza z posledných únikov, Google má v sérii Pixel 9 vsadiť na ultrasonické snímače odtlačkov prstov. Tie možno poznáte zo smartfónov od spoločnosti Samsung, keďže vlajkové lode spoločnosti zvyčajne ponúkajú práve tento rýchlejší a spoľahlivejší spôsob odomykania. V sérii Pixel 9 od Googlu by teda mal byť súčasťou výbavy aj skener odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza v prémiovom Samsung Galaxy S24 Ultra.

Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)Zdroj: rozetked.me
Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL (zľava)

Tento typ snímača odtlačkov prstov sa nespolieha na svetlo. Výsledkom je teda to, že nepotrebuje osvetľovať plochu displeja na to, aby rozpoznal odtlačok prsta. Odomykanie smartfónu je pritom rýchlejšie, presnejšie a pracuje aj v prípade, že je prst mokrý. Problémom teda nebude ani odomykanie smartfónu po sprche či popri umývaní riadu.

Podľa uniknutej informácie Google využije senzor Qualcomm 3D Sonic Gen 2. Ako sme už vyššie uviedli, ten sa nachádza vo výbave aj prémiového Galaxy S24 Ultra od Samsungu. Práve v tomto modeli získal skvelé ohlasy, nie je teda žiadnym prekvapením, že Google využije práve tento senzor. Zároveň je však potrebné spomenúť, že bude súčasťou výbavy všetkých modelov série, teda Pixel 9, Pixel 9 Pro aj Pixel 9 Pro XL. Tie budú predstavené už v auguste, čo potvrdil aj výrobca. Dátum predstavenia je tak stanovený na 13. august.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.