Z trojice smartfónov je najvýraznejší model X90 Pro+.

Rok 2022 bol aj v podaní spoločnosti Vivo veľmi zaujímavý. Po modelovom rade X80 spoločnosť ešte v novembri na čínsky trh uviedla celkom novú várku zariadení pre najnáročnejších používateľov. Pripomeňme si, že predstavenie série X90 prebehlo iba krátko po tom, čo spoločnosť predstavila aj svoj nový skladací telefón X Fold+.

Z trojice predstavených telefónov práve model X90 Pro+ predstavuje vrchol ponuky spoločnosti Vivo. Zároveň ide o prvý telefón s vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 2. S týmto telefónom boli predstavené aj ďalšie dve verzie – X90 Pro a X90, ktoré majú totožný dizajn a niektoré parametre. 

Vivo predstavilo tri modely série X90Zdroj: GSMArena
Vivo X90

Nové správy z portálu GSMArena teraz naznačujú, že globálne uvedenie série Vivo X90 by sa malo uskutočniť už 31. januára, hoci tento dátum nie je zo strany spoločnosti oficiálne potvrdený. O niečo viac informácií však poskytla malajzijská pobočka, ktorá uviedla, že séria X90 sa čoskoro začne predávať v Malajzii.

Mierne znepokojujúca je však informácia, ktorá naznačuje, že v Malajzii sa nebude predávať najvybavenejší model X90 Pro+, čo by mohlo naznačovať, že tento model zostane exkluzívne dostupný iba pre Čínu. Mätúce sú však aj propagačné materiály k spusteniu predaja v Malajzii, pretože v písanej forme sa model X90 Pro+ skutočne nikde nespomína, hoci niektoré propagačné materiály ho zobrazujú aj s jeho periskopickým teleobjektívom. 

Vivo predstavilo tri modely série X90Zdroj: 9to5Google
Vivo X90

Všetky modely série majú 6,78-palcové 120 Hz Amoled displeje. Pokým X90 Pro a X90 majú rozlíšenie 2 800 × 1 260 pixelov, tak X90 Pro+ má jemnejší LTPO4 displej s rozlíšením QHD+, a jas až 1800 nitov. 

Model Vivo X90 Pro+ zaujme predovšetkým svojím výkonom, ktorý zabezpečuje Snapdragon 8 Gen 2. Už v minulosti sme sa presvedčili, že smartfóny spoločnosti Vivo vedia zhotovovať aj kvalitné fotografie, o čom nás presvedčil model X80 Pro. Nie je teda vôbec prekvapením, že aj X90 Pro+ v tomto trende pokračuje. Vo výbave tohto smartfónu sa aj preto nachádza 50 Mpx hlavný fotoaparát s 1-palcovým senzorom Sony IMX989.

Aj napriek tomu, že termín spustenia celosvetového predaja série Vivo X90 nie je zatiaľ oficiálne potvrdený, dobrou správou je, že tieto telefóny majú konečne namierené na globálny trh. To znamená, že čoskoro sa začnú predávať aj na Slovensku.

vivo X80 ProZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Vivo X80 Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.