Známy leaker poukazuje na skoré predstavenie série Xiaomi 14.

Predstavovanie vlajkových lodí z dielne spoločnosti Xiaomi zvyčajne prebieha koncom kalendárneho roka. Zdá sa však, že ich uvádzanie na trh je každým rokom skôr. Príkladom je aj predstavenie série Xiaomi 12, ktorá prišla 28. decembra, no séria Xiaomi 13 sa na trhu ukázala už 11. decembra. Povráva sa, že výrobca by sa mal s tohtoročnými vlajkovými loďami poponáhľať, čo potvrdzuje aj známy leaker Digital Chat Station v príspevku na sieti Weibo. Sériu Xiaomi 14 by sme mali vidieť už o pár týždňov.

Predstavenie série Xiaomi 14 už v novembri

Posun predstavenia vlajkových lodí z dielne Xiaomi pravdepodobne urýchli aj skoršie predstavenie vlajkového čipsetu od Qualcommu, teda Snapdragonu 8 Gen 3. Aby teda Xiaomi mohlo predstaviť prvé smartfóny s týmto čipsetom, musí sa mierne poponáhľať. Posledné úniky ale naznačujú oveľa skoršie uvedenie na trh, ktoré by mohlo prebehnúť už začiatkom novembra.

Xiaomi 13Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13

Leaker s prezývkou Digital Chat Station často poukazuje na informácie o spoločnosti Xiaomi a ani v tomto prípade by sa nemusel zmýliť. V príspevku uvádza, že séria Xiaomi 14 by sa na trhu mohla objaviť ešte pred veľkými novembrovými zľavami v Číne, teda pred dátumom 11. 11. 2023. Skoršie predstavenie by podľa leakera mali podporiť aj skvelé predaje série Xiaomi 13, ktorá naplnila plány spoločnosti už 9 mesiacov od predstavenia a model Xiaomi 13 Pro je dlhodobo nedostupný.

Tento rok uvidíme dva smartfóny

Prvé predstavenie telefónov by malo patriť Číne, kde by sa mali ukázať hneď dva modely. Medzi ne máme zaradiť Xiaomi 14 a jeho Pro verziu, pričom oba modely majú ponúknuť prémiový Snapdragon 8 Gen 3. Podľa všetkého bude Xiaomi pokračovať v stopách tohtoročnej série a vsadí aj na spoluprácu s Leicou.

Globálne predstavenie modelov pravdepodobne prebehne až začiatkom budúceho roka. Na globálnom trhu by sa mohli ukázať aj ďalšie smartfóny v sérii, medzi ktoré zaradíme napríklad odľahčený Lite model. O dostupnosti prémiovej verzie Xiaomi 14 Ultra zatiaľ nemáme žiadne informácie.

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.