Modelový rad Xiaomi 14T odhalil svoju fotovýbavu aj v rebríčku DxOMark.

Séria smartfónov Xiaomi 14T je novým prírastkom v portfóliu čínskeho výrobcu. Ako to už v prípade série Xiaomi T býva, aj tohtoročná generácia sa sústreďuje na fotoaparát. Ide teda o cenovo dostupné fotomobily, ktoré vďaka rýchlej uzávierke a novým šošovkám prinášajú unikátny zážitok pri tvorbe nočnej fotografie. V sérii sa nachádzajú celkovo dva smartfóny, pričom oba sa stali súčasťou rebríčka fotomobilov podľa DxOMark.

Výsledok rebríčka fotomobilov prekvapil, najmä teda v hodnotení týchto dvoch modelov a ich vzájomnej pozícii. Aj napriek rozdielnym objektívom a tiež cenovej kategórii ich totiž delí len jeden bod v hodnotení DxOMark. Lepším modelom je však stále Pro verzia, ktorá si vyslúžila celkovo 135 bodov. Telefón, ktorý sa predáva už od 799 eur, sa môže porovnať s modelmi ako je Huawei Mate 40 Pro či Samsung Galaxy S22 Ultra.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Xiaomi 14T Pro sa teda nachádza na zdieľanej 45. priečke rebríčka fotomobilov. Podľa DxOMark je 14T Pro ideálny na fotenie prírody, krajiny a exteriérových scenérií. V prípade nočnej fotografie však zaostáva mierne za konkurenciou, keďže v istých scénach chýbajú v snímke detaily. Vo svojej cenovej kategórii prémiových smartfónov sa ale nachádza na 5. priečke, čo vôbec nie je zlé.

Základný Xiaomi 14T teda získal len o bod menej, celkovo 134 bodov. Vyslúžil si tak zdieľanú 49. priečku napríklad so smartfónom Google Pixel 6 Pro. Podľa DxOMark je Xiaomi 14T ako stvorený na exteriérové fotografie prírody a portréty, aj tu však telefón mierne zaostával za konkurenciou v prípade fotenia horšie osvetlených scén. V kategórii prémiových modelov, teda rovnakej cenovej kategórii ako Pro verzia, sa umiestnil na 6. priečke.

Hodnotenie DxOMark majú teda modely série Xiaomi 14T za sebou, aspoň teda v oblasti fotoaparátu. Ak by vás zaujímalo, ako fotí Xiaomi 14T Pro v reálnych podmienkach, odporúčame vám pozrieť sa aj na našu recenziu a navštíviť galériu fotiek v plnom rozlíšení.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.