Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sharp Electronics Europe oznamuje, že s účinnosťou k dnešnému dňu sú digitálne multifunkčné farebné tlačiarne (MFP) Sharp so zabudovanými súčasťami na zabezpečenie dát prvými zariadeniami s certifikáciou podľa Common Criteria v súlade s Profilom ochrany pre tlačové zariadenia v1.0 (HCD-PP v1.0). Táto certifikácia predstavuje najnovšiu bezpečnostnú normu vládnych a armádnych úradov.

Common Criteria predstavujú súpravu pravidiel na vyhodnotenie zariadení v oblasti informačných technológií. Špecifikácie sú určované a testované nezávislými laboratóriami. Sharp je certifikovaný podľa japonského systému hodnotenia a certifikácie (JISEC).

Profil ochrany pre tlačové zariadenia v1.0 (HCD-PP) predstavuje novú požiadavku na digitálne MFP na základe bezpečnostných požiadaviek vytýčených vládami USA a Japonska. Bol vyvinutý v spolupráci s organizáciou National Information Assurance Partnership (NIAP) z USA a japonskou International-Technology Promotion Agency (IPA).  Cieľom je ochrana informácií spracovávaných MFP pred bezpečnostnými hrozbami a zahŕňa špecifikácie šifrovania a firewallov.

Peter Plested, riaditeľ divízie Information Systems, Sharp Europe uviedol: „Ide o dôležitý krok v zmene v našom portfóliu zabezpečenia a znamená, že môžeme podporiť zákazníkov, ktorí nakladajú s tými najcitlivejšími dátami na svete. Očakávame, že táto vyššia norma, pôvodne vyžadovaná v USA a Japonsku, bude čoskoro vyžadovaná aj v Európe. Vďaka Všeobecnému nariadeniu o ochrane osobných údajov, ktoré v máji vstupuje do účinnosti, nemala ochrana dát na programe Európskych organizácií nikdy vyššiu prioritu.“

„Berieme náš záväzok k zabezpečeniu IT našich zákazníkov veľmi vážne; boli sme prvým výrobcom MFP, ktorý dostal v roku 2001 certifikáciu Common Criteria a veríme, že sme opäť prvými, kto spĺňa túto vyššiu normu.“

Osvedčenie dostali nasledujúce zariadenia Sharp: MX-2630N, MX-3050N, MX-3550N, MX-4050N, MX-5050N, MX-6050N, MX-3060N, MX-3560, MX-4060N, MX-3070N, MX-3570N, MX-4070N, MX-5070N, MX-6070N. Existujúci aj noví zákazníci môžu túto možnosť pridať formou aktualizácie firmvéru.

Pre produkty certifikované JISEC navštívte, prosím, internetové stránky organizácie na podporu spracovania informácií (IPA).

Značky: