Stále hľadáte ten pravý darček a to tak, aby dobre slúžil, prinášal radosť celý rok a ideálne vám prišiel ešte do Vianoc? Stále to môžete urobiť a nemusíte nikam chodiť.

Nasledujúce produkty sa k vám dostanú na ďalší pracovný deň po tom, ako ich on-line objednáte do 15 hodiny. Máte teda ešte čas.

Inteligentný televízor pomocou zariadení Homatics

Ide o výkonné multimediálne zariadenia, ktoré z každého televízora urobia ako keby mávnutím čarovného prútika výkonné inteligentný televízor – SMART TV.

Zariadenia Homatics
Zariadenia Homatics

Homatics Dongle Q Android TV

Ide o výkonné 4K multimediálne zariadenia v úplne kompaktnom vyhotovení. Má podobu menšieho externého disku s HDMI 2.1 pripojením a operačným systémom je oficiálny Android TV 10. To pre vás znamená, že máte dostatok aplikácií na sledovanie streamovaného vysielania, rôzne televízne a filmové archívy a pod. Toto malé zariadenie poháňa výkonný procesor Amlogic S905Y2, sekunduje mu 2 GB DDR RAM a 8 GB eMMC Flash. Nájdete tu predinštalovaný YouTube, Netflix, Google play obchod, Prime Video, zabudovaný Chromecast a ak chcete, môžete použiť aj hlasového asistenta Google. Homatics Dongle Q Android TV podporuje najpoužívanejšie aplikácie ako napríklad KODI, HBO GO, Antik TV, Magio GO, Skylink a ďalšie. Z bezdrôtového pripojenia je tu Wi-Fi 5 a Bluetooth 4.2.

Homatics Dongle Q
Homatics Dongle Q

Súčasťou dodávky je aj diaľkové ovládanie, ktoré obsahuje aj mikrofón pre spomenutého hlasového asistenta Google. S výkonnými reproduktormi sa môžete spoľahnúť aj na Dolby Audio.

Cena: 59,90 eur

Link na objednanie Homatics Dongle 1 Android TV

Homatics Box Q Android TV

Ide o zariadenie s podobnou výbavou ako je to v prípade Homatics Dongle Q. Jeho vyhotovenie je však v podobe elegantnej škatuľky.

Obsahuje hlasového asistenta Google, je tu predinštalovaný YouTube, Netflix, Google play obchod, Prime Video, zabudovaný Chromecast a nie je problém s najpopulárnejšími aplikáciami. Navyše má ale aj ďalšiu konektivitu. Je tu napr. Ethernet konektor, porty USB-C, USB 3.0 a USB 2.0, ďalej S/PDIF optický digitálny audio výstup a využiť môžete aj čítačku pre MicroSD karty.

HOMATICS BOX Q
Homatics Box Q

Z Google Play obchodu si môžete stiahnuť množstvo hier, ktoré si cez Homatics zariadenie zahráte priamo na svojom televízore. Vybrať si môžete z rôznych žánrov ako sú akčné, závodné, plošinovky, športové, bojové, hry pre viacerých hráčov atď. Na pohodlné hranie môžete využiť napr. Xbox bezdrôtový ovládač, ktorý sa jednoducho a rýchlo pripojí cez rozhranie Bluetooth.

Cena: 82,90 eur

Link na objednanie Homatics Box Q Android TV

Homatics Box R Android TV

Homatics Box R je škatuľka v bielej farbe, ktorá poteší vynikajúcou výbavou a konektivitou. Je to Ethernet konektorUSB Type C, USB 3.0, USB 2.0, S/PDIF optický digitálny audio výstupčítačka pre MicroSD karty a pod. Výbava je podobná ako v predchádzajúcich prípadoch.

Homatics Box R
Homatics Box R

Cena: 89,90 eur

Link na objednanie Homatics Box R Android TV

Homatics Box R Plus Android TV

Toto je absolútna novinka a znamená to najvýkonnejšie 4K multimediálne zariadenie. Voči zariadeniu Homatics Box R má Honatics Box R Plus väčšiu pamäť RAM (4 GB vs. 2 GB), väčšiu eMMC Flash (32 GB vs. 16 GB), vyššiu rýchlosť LAN (1000 Mbps vs. 100 Mbps). Podstatná je však podpora obrazového štandardu Dolby ATMOS a hudobného štandardu DTS i Dolby VISION. Je tu aj rýchlejšie bezdrôtové pripojenie, Homatics Box R Plus má vo výbave Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0. Zariadenie Homatics Box R Plus však nemá slot pre microSD kartu.

Homatics Box R Plus Android TV

Cena: 149 eur

Link na objednanie Homatics Box R Plus Android TV

Satelitné UHD prijímače PULSe

Satelitný spôsob prijímania televízie je stále na Slovensku veľmi populárne. Nie je na to treba rýchle prepojenie na internet a dá sa takto dosiahnuť vysoká kvalita obrazu. UHD znamená ultravysoké rozlíšenie, tu je to 4K.

Satelitné prijímače PULSe
Satelitné prijímače PULSe

PULSe 4K

Satelitný prijímač PULSe 4K má široké možnosti prispôsobenia z hľadiska výbavy. Umožňuje obraz UHD rozlíšenie a podporuje aj obrazové normy HDR/HDR10 a HLG. Na sledovanie satelitného vysielania však nevyhnutne nepotrebujete 4K televízor. PULSe 4K je vybavený operačným systémom ENIGMA 2. O výkon a svižné reakcie sa postará výkonný štvorjadrový procesor, ktorému sekunduje FLASH pamäť 8 GB a RAM 2 GB DDR4. Prijímač obsahuje vstavaný DVB-S2X tuner a slot pre druhý Plug & Play satelitný tuner DVB-S2X alebo terestriálny/káblový tuner DVB-C/T2. Môžete si ho tak vybaviť pre satelitné, terestriálne aj káblové vysielanie rôznych operátorov. Presne podľa vašich požiadaviek.

Satelitný prijímač PULSe 4K
Satelitný prijímač PULSe 4K

Prijímač má veľmi elegantný dizajn. Na prednom paneli je 7-segmentový LED displej. Pod krytom nájdete čítačku dekódovacej karty, dva sloty pre CI modul, ďalej USB 2.0 port a slot pre microSD kartu. Túto kartu môžete využiť ako interné úložisko pre nahrávky realizované týmto prijímačom. Ako interné úložisko môžete do prijímača vložiť aj 2,5-palcový pevný disk. Z konektorovej výbavy na zadnom paneli nájdete S/PDIF optický digitálny audio výstup, USB 2.0, ethernet RJ45, pripojenie na rozširovač pripojenia IR diaľkového ovládača, vypínač a vstup pre externý zdroj DC 12V-3A.

Satelitný prijímač PULSe 4K
Zadný panel satelitného prijímača PULSe 4K s doplnkovým DVB-T tunerom

Výhodou tohto prijímača je súčasné dekódovanie dvoch CI modulov alebo dekódovanie dvoch programov z CI modulu v reálnom čase. To rieši problém, keď potrebujete súčasne sledovať živé vysielanie a zároveň nahrávať iný program. Navyše, v reálnom čase môžete sledovať iné televízne vysielanie na mobilnom telefóne, tablete alebo na počítači. Dá sa to celkom jednoducho.

Cena: 249 eur (pri výbave 1× tuner DVB-S2X + 1× tuner DVB-T2/C)

Link na objednanie PULSe 4K

PULSe 4K MINI

Tento prijímač prichádza v elegantnom a pritom minimalistickom dizajne. Ten sa hodí do každej obývačky. Na prednom paneli je tu LED dióda informujúca o stave. Ak by vám to vadilo, môžete si jej svetlo vypnúť. Na zadnom paneli je pripojenie na vstavaný satelitný tuner DVB-S2X, slot pre čítačku kariet, slot pre CI modul, slot pre microSD kartu, porty USB 3.0 a USB 2.0.

Satelitný prijímač PULSe 4K MINI
Satelitný prijímač PULSe 4K MINI

Z konektorovej výbavy tu nájdete aj S/PDIF optický digitálny audio výstup, ethernet RJ45, IR rozširovač, vypínač a vstup pre externý zdroj DC 12V-2A. K prijímaču môže pripojiť aj externú WiFi anténu, ktorá zabezpečí bezdrôtové pripojenie k internetu. Podobne ako v predchádzajúcom prípade aj tu môžete sledovať televízne vysielanie aj na mobilnom telefóne, tablete alebo počítači.

Zadný panel satelitného prijímača PULSe 4K MINI
Zadný panel satelitného prijímača PULSe 4K MINI

Cena: 119 eur

Link na objednanie PULSe 4K MINI

Satelitné UHD prijímače a ANDROID OS v jednom

Ide o veľmi šikovné zariadenia, ktoré v jednom zariadení kombinujú na jednej strane možnosť sledovania satelitného vysielania a to aj v 4K rozlíšení a na druhej strane je tu operačný systém Android a príslušné aplikácie.

Zariadenia AB IPBox
Zariadenia AB IPBox

AB IPBox ONE (1x DVB-S2X)

Okrem modulu, ktorá slúži na sledovanie programov satelitnej televízie, tu môžete využívať aj Android rozhranie na sledovanie obsahu cez populárne aplikácie ako je napr. YouTube, SledovanieTV, Antik a pod. Android operačný systém ponúka výborné doplnenie k sledovaniu živého vysielania.

Satelitný prijímač AB IPBox ONE
Satelitný prijímač AB IPBox ONE

O výkon sa postará štvorjadrový procesor s pamäťou SDRAM 2 GByte DDR4 a internou pamäťou 8 GB eMMC. Prijímač obsahuje vstavaný 1x DVB-S2X tuner, vstavanú Wi-Fi Dual band 2,4 GHz/5 GHz aj Bluetooth 4.0.

Zadný panel AB IPBox ONE
Zadný panel AB IPBox ONE

Na prednom paneli je TFT LCD displej s grafickým zobrazením rôznych informácií ako je napr. logo prijímanej stanice. Na zadnom paneli sa nachádza pripojenie na vstavaný satelitný tuner DVB-S2X, slot pre čítačku kariet, S/PDIF optický digitálny audio výstup, port HDMI, ethernet RJ45 a tiež konektor DC 12V pre externý zdroj. Ďalšie dva porty USB 3.0 a USB 2.0 je na bočnej strane. Nahrávky môžete ukladať na externý USB kľúč alebo externý pevný disk. Doplnkovo sa prijímač dá doplniť o Bluetooth diaľkový ovládač.

Cena: 99 eur

Link na objednanie AB IPBox ONE

AB IPBox TWO (2x DVB-S2X)

Opäť ide o prijímač so 4K rozlíšením a operačným systémom ANDROID. Na rozdiel od zariadenia IPBox ONE obsahuje TWO dva vstavaný satelitný tuner DVB-S2X. Prijímač IPBox TWO dokáže súčasne nahrávať dva ľubovoľné programy (bez obmedzenia transpondéra) a tretí sledovať (s obmedzením transpondérov programov, ktoré nahrávate). Tiež máte možnosť jeden program nahrávať a druhý ľubovoľný sledovať bez obmedzenia transpondérov. Bluetooth diaľkové ovládanie s veľmi logickým usporiadaním ovládacích tlačidiel je v tomto prípade súčasťou dodávky. Na ňom sa dá využiť napr. aj virtuálna myš na pohodlné ovládanie, je tu priamy vstup do aplikácií a tiež mikrofón na ovládanie cez hlasový asistent.

Zadný panel AB IPBox TWO
Zadný panel AB IPBox TWO

Cena: 149 eur

Link na objednanie AB IPBox TWO

Máme osobné skúsenosti

Takmer všetky tieto zariadenia sme mali v našej redakcii na vyskúšanie a garantujeme ich spoľahlivosť. Veľkou výhodou je aj podpora, ktorú poskytuje spoločnosť AB-COM pre tieto prijímače. Prinesú vám široké spektrum multimediálnych zážitkov a jednoduché ovládanie.

Zdroje: vlastné, AB-COM

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.