Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Betlehemské svetlo zavíta s podporou národného dopravcu ZSSK do viac ako 330 staníc. 

Národný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s radosťou podporuje aj v roku 2017 myšlienku šírenia vianočného posolstva pokoja, lásky, mieru a jednoty prostredníctvom betlehemského svetla do miest a obcí po celom Slovensku. Hliadky skautov so svetlom prepravia 2 rýchlikmi, 3 regionálnymi expresmi a 21 osobnými vlakmi po takmer 2300 kilometroch tratí do viac ako 330 staníc a zastávok vo všetkých kútoch Slovenska. Na Slovensku prvýkrát prevzali oficiálne betlehemské svetlo skauti v roku 1990 z Rakúska a odvtedy ho s pomocou železničiarov každoročne distribuujú po celej krajine.

„V ZSSK si vážime skutočnosť, že už 28 rokov sme hrdým partnerom Slovenského skautingu, ktorý podporujeme pri preprave betlehemského svetla vlakmi po celej krajine. Posolstvo tohto svetla reprezentuje spoločné univerzálne hodnoty vlastné ľuďom bez ohľadu na to, akého sú vyznania,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Betlehemské svetlo sa pomocou skautov dostane aj do obcí bez vlakového spojenia, ako aj donemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti. Budú ho rozdávať veriacim na predvianočných svätých omšiach, bohoslužbách a pobožnostiach, doručia ho aj na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít. Aj vďaka slovenským skautom bude svetlo tradične putovať tiež cez celé Poľsko, pobaltské krajiny a Rusko až na Sibír.

Ďalšie informácie:
Na www.zssk.sk je zverejnený zoznam a odchody vlakov s betlehemským svetlom. Viac informácií o betlehemskom svetle.

Značky: