Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

INNOVATRICS reprezentoval na Slovakia – Malaysia Business Forum 2015 slovenské kapacity v oblasti inovatívnych softvérových produktov. Slovenská firma sa stala jedným z najhorúcejších kandidátov na implementáciu biometrie v rámci pripravovaných projektov v Malajzii.

INNOVATRICS je svetovou špičkou vo vývoji biometrického softvéru. Zameriava sa prevažne na projekty súvisiace s rozpoznávaním odtlačkov prstov a tváre. V komplexnom teste všetkých svetových dodávateľov softvéru na odtlačky prstov skončil INNOVATRICS v celkovom hodnotení na prvom mieste.

„V Malajzii sa pripravujú nové projekty, ktorých hlavným prvkom je biometria, najmä odtlačky prstov, ktoré budú potrebné na vydávanie vodičských preukazov, občianskych preukazov či seafarer ID, obdobu vodičských preukazov pre vodičov plavidiel,“ hovorí Michal Fischer, obchodný riaditeľ spoločnosti INNOVATRICS, „vzhľadom k naším výsledkom v nezávislých, porovnávacích testoch sme jeden z najvážnejších kandidátov na získanie týchto projektov.“

INNOVATRICS je slovenská firma, ktorej softvér pomáha realizovať projekty po celom svete. V Južnej Amerike zaviedol biometrické overovanie platieb v bankomatoch najväčšej brazílskej banky. V Afrike, kde je väčšina obyvateľstva negramotná, prebiehajú bezpečné a spoľahlivé voľby prostredníctvom overovania odtlačkov prstov. Na fóre sa diskutovalo aj o tom, že na Slovensku vzniká viacero úspešných produktov, avšak len málo spoločností ich exportuje za hranice.