Čo tam po odtlačkoch, tie môžete skryť nenápadnejšie ako vašu tvár.

Letisko Sydney rozbehlo spoluprácu s leteckou spoločnosťou Qantas, ktorá ide vyskúšať check-in pomocou vašej tváre. Technológia rozpoznávania tváre by mala uľahčiť cestovanie touto spoločnosťou. Cestujúci by sa mohli dostať do lietadla podstatne rýchlejšie. Podľa riaditeľa letiska Geoffa Culberta by mala byť vaša tvár váš pas a zároveň aj palubný lístok.

Novinka by mala zrýchliť proces nielen na bežnom check-ine ale aj pri podávaní batožiny alebo napríklad vstupu do letiskového salónika či následne nástup do lietadla.

V Austrálii je aktuálne využívaný systém rozpoznávania tváre SmartGate a prístup na a z letiska cez elektronické pasy. Takýto systém je dostupný vo viacerých krajinách. Pre vlastníkov elektronických zvaných aj biometrické pasy používajú viaceré letiská, napríklad aj Schwechat vo Viedni.

Brány sú označené piktogramom biometrického pasu. Nemusíte teda prejsť pasovou kontrolou so živým človekom. Letisko v Canberre používa systém na rozpoznávanie tváre pre medzinárodných cestujúcich.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Čínska polícia testuje nové okuliare. Identifikujú tvár kriminálnika do 100 milisekúnd

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.