Miliarda používateľov sa prihlási do každej zo služieb minimálne raz mesačne.

Google aj WhatsApp sa pochválili aktuálnym počtom aktívnych používateľov a hoci ide o na sebe nezávislé informácie, obe majú spoločné jedno – 1 miliardu aktívnych používateľov. Služby Gmail a WhatsApp do tejto štatistiky počítajú každého používateľa, ktorý sa do svojho konta prihlási aspoň jedenkrát mesačne.

WhatsApp pred piatimi mesiacmi informoval, že má 900 miliónov aktívnych používateľov. Dnes je to viac ako miliarda, pričom používatelia každý deň pošlú viac ako 42 miliárd správ a 1,6 miliardy fotiek a obrázkov. Rastie aj podiel videa – každý deň sa cez instantný komunikátor pošle viac ako 250 miliónov videí.

whatsapp_stats_nowat

Dodajme, že WhatsApp nedávno zrušil ročný poplatok. Faktom však je, že my sme ho nikdy neplatili a službu používame viac ako rok.

Aj Google zverejnil zopár štatistík, ktoré súvisia so službou Gmail. Emailová služba pokorila miliardu aktívnych používateľov, v máji minulého roka mala 900 miliónov. Google síce nezverejnil počet odoslaných emailov za deň, ale vedzte, že 10% emailovej komunikácie z aplikácie Google Inbox (je to nadstavba pre Gmail) sú automatizované správy, ktoré používatelia manuálne nepíšu.

Zdroj: Venture Beat, Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit