Mal by byť jedinečný.

Elon Musk mal v uplynulých dňoch pomerne veľa práce. Nielenže sa musí starať o svoje existujúce firmy, ale jeho meno sa skloňovalo predovšetkým so sociálnou sieťou Twitter, ktorej sa iba nedávno stal vlastníkom. Elon sa v tejto súvislosti rozrozprával aj o tom, že pokiaľ Twitter bude odstránený z obchodov s aplikáciami, vyvinie nový telefón.

K tejto téme sa vyjadril aj Carl Pei (CEO Nothing, ex-OnePlus). Ten uviedol, že sa nevie dočkať toho, čo Elon dokáže. Je pritom možné, že smartfón v podaní Elona Muska by mohol byť skutočne netradičný, a môže prekonať telefóny so systémami Android a iOS.

Muskove plány sú však podmienené, pretože sa môže stať, že dianie okolo Twitteru nebude ideálne. Zámer vytvoriť nový telefón prišiel v reakcii na tweet Liz Wheelerovej, politickej komentátorky, autorky a moderátorky podcastov. Tá sa podelila o svoj názor, v ktorom Muskovi navrhla vyrobiť nový smartfón, ak by sa aplikácia Twitteru odstránila z aplikačných obchodov spoločností Apple a Google. Vieme však, že o Muskovom telefóne nepočujeme po prvýkrát.

Tesla PhoneZdroj: GizChina
Elon Musk

Wheelerová uviedla, že polovica Ameriky by sa zrejme priklonila k výberu nového smartfónu a pravdepodobne by sa vzdala ekosystémov Android a iOS. Aj keď moderátorka tieto dve platformy spája so špehovaním, zrejme ide o veľmi odvážne tvrdenie. Na záver dodáva, že v prípade Muska, jeho úspechoch a vplyve, by malo ísť o pomerne jednoduchú úlohu. 

Aj napriek tomu, že Musk práce na novom telefóne zatiaľ nemá v pláne, možnosť vytvorenia alternatívneho telefónu nevyvrátil. Práce na ňom by vraj začali za predpokladu, že “nebude mať inú možnosť”. Muskove vyjadrenia samozrejme nenechali nikoho chladným. K možnosti vytvorenia nového Muskovho telefónu sa vyjadril aj CEO spoločnosti Nothing, Carl Pei, ktorý túto možnosť víta.

Sú tu samozrejme aj negatívne ohlasy, ktoré odkazujú na neúspechy spoločností Nokia, BlackBerry alebo Meta. Aj napriek tomu, že “Musk smartfón” by mohol priniesť do segmentu mobilných telefónov čerstvý vietor, je nepravdepodobné, že by sme sa ho dočkali v blízkej budúcnosti. Okrem toho sa zdá, že Musk má teraz celkom iné starosti.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.