Snapchat rastie každým dňom, no najväčší nárast zaznamenal minulý rok. Pravdepodobne sa tvorcovia aplikácie rozhodli rozšíriť funkcionalitu aplikácie o vyhľadávanie a možno využijú aj odporúčacie vymoženosti aplikácie Vurb, ktorú odkúpili za neuveriteľných 110 miliónov dolárov.

vurb2_nowat

Vurb je aplikácia, ktorá vám umožňuje vyhľadávať rôzne veci okolo seba, napr. reštaurácie, kaviarne, ale aj hodnotenia filmov, ktoré práve idú v kine, či novinky vo svete hudby. Avšak týmto to ani zďaleka nekončí. Už pri spustení aplikácie si zvolíte, čo vás zaujíma a o čom chcete mať prehľad a na základe toho sa vám vytvorí odporúčací prehľad.  Samozrejme, po zopár vyhľadaniach čohokoľvek, sa vám začnú zobrazovať relevantnejšie odporúčania. Nechýba možnosť si pozrieť aj slovné hodnotenie používateľov, ale aj číselné vyjadrenie. Napr. pri reštauráciách berie hodnotenie z Forsquare, pri filmoch z iMDb a pod. Taktiež je aplikácia prepojená napr. aj s obľúbeným Uberom – kde si viete hneď vybaviť jazdu.

Samozrejme, nechýba prepojenie s priateľmi, tvorenie chatovacích skupín na dohadovanie programu, či možnosť si pozrieť, čo priateľov zaujíma.

Zatiaľ sa môžeme dohadovať, akým spôsobom a či vôbec Snapchat spojí tieto aplikácie, ale jednou z možností je, že Snapchat dostane vyhľadávanie z Vurbu alebo to môžu spraviť opačne a do Vurbu dorobiť funkcie Snapchatu, čo by bola asi tá jednoduchšia voľba.

Každopádne, kým bude jasné, čo sa udeje, môžete si aplikáciu Vurb stiahnuť pre Android a iOS.

Značky: