Qualcomm ešte pred samotným predstavením informoval o značnom náraste výkonu.

To, že nezostalo iba pri sľuboch, dokazuje aj test výkonu v nástroji Geekbench. Na základe predchádzajúcich správ vieme, že nový vlajkový čipset Snapdragon 865 bude mať o 25 % rýchlejší procesor a o 20% rýchlejšie GPU ako jeho predchodca Snapdragon 855 (nie 855+). Najnovšie sa v databáze Geekbench 4 objavili prvé výsledky pripravovaného čipu. Dokonca sú dostupné aj prvé výsledky z testovacej verzie Geekbench v5.0, pričom ich vierohodnosť sa zdá byť zatiaľ diskutabilná.

Testy z nástroja Geekbench skutočne zaznamenali nárast výkonu Snapdragonu 865 oproti 855 v rozmedzí 22 – 23 %. Týka sa to jedno aj multi-jadrového testu. Budeme si musieť ešte počkať, aby sme zistili ako obstojí nový Snapdragon v konkurenčnom boji s pripravovaným čipom Exynos od Samsungu. Je však vysoká pravdepodobnosť, že  Snapdragon 865 bude najrýchlejším čipom pre Android na veľmi dlhé obdobie.

Je potešujúce, že do hry sa opäť dostáva aj spoločnosť MediaTek s novinkou Dimensity, čoho jasným dôkazom je aj vysoké skóre dosiahnuté v teste AnTuTu. Huawei pravdepodobne už čoskoro použije čipovú sadu Kirin 990 5G, ktorá by sa mohla objaviť v prvom vlajkovom Huawei zariadení roka 2020 – modeli P40.

Podľa vývoja na trhu to však vyzerá tak, že výkon súčasných Apple zariadení nebude prekonaný.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nuda v telke? Plex ponúka tisícky filmov legálne a zadarmo

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.