Vlajkové modely čipsetov od Qualcommu každoročne určujú trendy vo výkone smartfónov.

Keďže ide o cenovo nákladné čipy, nie každý výrobca si ich môže dovoliť použiť vo svojich zariadeniach. Pre ne spoločnosť Qualcomm pripravila ďalší čipset série Snapdragon 8 – model Snapdragon 870.

Qualcomm každoročne uvádza aj mierne vylepšené varianty svojho vlajkového čipu. Zvyčajne sa dodávajú s rovnakou konfiguráciou, ale s vyššou taktovacou frekvenciou. Najnovšie sa dozvedáme, že Qualcomm začal testovať nový Snapdragon 888 Pro.

Vylepšený Snapdragon 888 Pro sa objaví v TOP smartfónoch a mali by sme sa ho dočkať v treťom štvrťroku 2021. Tento čip bude údajne dostupný iba pre čínske smartfóny, čo môže byť spôsobené celkovým nedostatkom čipov na trhu. Snapdragon 888 Pro sa však od existujúceho štandardného modelu nebude veľmi líšiť. Pripomeňme si teda parametre Snapdragonu 888.

Čipset Snapdragon 888 je vyrobený pomocou 5nm výrobného procesu spoločnosti Samsung a má konfiguráciu jadier 1 + 3 + 4. Ultra veľké jadro Cortex-X1 má pritom frekvenciu 2,84 GHz.

Očakávame, že vylepšená verzia príde s ešte vyšším taktom jadra Cortex-X1, ktorý môže presiahnuť 3 GHz. Pre ďalšie jadrá sú parametre nasledovné – 3 × 2,4 GHz jadrá A78 a 4 × 1,8 GHz jadrá A55. Súčasťou čipsetu bude GPU Adreno 660 a 5G modem X60.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Redmi Note 10 Pro: 120 Hz AMOLED displej a lepšia cena ako má Xiaomi Mi 11 (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.