Nová čipová sada bude budúci rok poháňať najvýkonnejšie Android smartfóny. 

Tech Summit ponúkol prvý pohľad na vlajkový procesor, ktorý je určený pre TOP smartfóny roka 2021. Snapdragon 888 ponúka veľké zlepšenie predovšetkým v oblasti 5G, pretože je to prvý model spoločnosti Qualcomm, ktorý je vybavený plne integrovaným 5G modemom.

Snapdragon 888 obsahuje 5nm modem X60, ktorý bol ohlásený začiatkom tohto roka. Mal by byť energeticky efektívnejší. Podstatným vylepšením prešlo aj fungovanie v pásmach mmWave a sub-6GHz. Okrem novej 5nm architektúry a zvýšenia energetickej efektívnosti integrovaného modemu, nový čip ponúka pre 5G niekoľko podstatných vylepšení spotreby energie.

Okrem vylepšenia 5G Qualcomm počas prezentácie vyzdvihol aj niekoľko ďalších vylepšení, vrátane 6. generácie AI Engine, ktorá sľubuje veľký skok v oblasti výkonu a energetickej účinnostiSnapdragon 888 tiež obsahuje „najvýznamnejšiu aktualizáciu výkonu GPU Qualcomm Adreno”. Zatiaľ nie je známe, čo je v týchto vylepšeniach zahrnuté.

Qualcomm odprezentoval aj ukážku nových fotografických funkcií Snapdragonu 888, vrátane možnosti snímať zhruba 120 fotografií za sekundu v rozlíšení 12 megapixelov, vďaka aktualizovanému ISP, ktorý je až o 35 percent rýchlejší ako jeho predchodca.

Podľa obvyklej praxe spoločnosti Qualcomm je dnešné predstavenie iba prvým pohľadom na Snapdragon 888. Komplexnejší prehľad špecifikácií a vylepšení ponúkaných novou vlajkovou sadou bude 2. decembra v rámci druhého dňa Snapdragon Tech Summit.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj

Huawei: Stabilná verzia EMUI 11 je dostupná pre modely P40, P40 Pro a Mate 30 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.