Novinku nám pripomenula samotná spoločnosť Qualcomm.

Tá vydala dokument, v ktorom popisuje Snapdragon Sound. Vieme však, že do iniciatívy Qualcommu sa zapojilo už viac ako 40 výrobcov. Tí sa budú podieľať na komerčnom využitý tejto technológie a postupne uvádzať svoje produkty na trh.

Spoločnosť Qualcomm technológiu predstavila ešte v roku 2021. Ide o optimalizovaný reťazec zvukových inovácií a softvéru navrhnutého tak, aby poskytovali plynulý a kvalitný zvuk v zariadeniach vrátane smartfónov, bezdrôtových slúchadiel a náhlavných súprav. Viac detailov o Snapdragon Sound nájdete aj na tomto odkaze.

Snapdragon Sound využíva špičkovú technológiu Qualcomm aptX Adaptive. Okrem tohto podporuje aj nový bezstratový kodek aptX Lossless do kvality 24-bit / 96 kHz. Vďaka technológii aptX Voice dokáže zabezpečiť aj hlas vo vysokom rozlíšení.

Snapdragon Sound
Zdroj: Qualcomm

Snapdragon Sound prichádza aj s ďalšími vynikajúcimi funkciami. Napríklad vďaka FastConnect 7800 môže Snapdragon Sound priniesť herný režim s oneskorením zvuku iba 68 ms. To hráčom zabezpečí bezproblémový prenos aj počas chatovania v hre.

Okrem toho, pokročilé modulačné a kódovacie techniky pomáhajú zlepšiť koncové Bluetooth pripojenie, dosah, stabilitu a odolnosť voči rušeniu.

Používatelia pri Snapdragon Sound ocenia aj podporu rýchleho párovanie a aj podporu celého radu hlasových asistentov. Nechýba ani nový štandard Bluetooth Low Energy Audio (LE Audio), ktorý zabezpečí najlepšiu optimalizáciu napájania.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.