Stane sa tak v najbližších týždňoch.

Používatelia, ktorí nechcú využívať novú sociálnu sieť spoločnosti Meta s názvom Threads len v mobilných aplikáciách, budú mať čoskoro možnosť pristupovať na ňu aj z internetového prehliadača, teda z počítačov.

Tento krok môže Threads pomôcť zvrátiť pokles počtu aktívnych používateľov. Spomínaná sociálna sieť totiž mala raketový štart, keď počas piatich dní získala 100 miliónov používateľov, čo bol rekord v kategórii softvérových produktov, ale počet tých aktívnych začal rýchlo klesať.

Mnohí sa totiž na Threads zaregistrovali len zo zvedavosti a po vyskúšaní sociálnej siete sa už na ňu nevracajú. Napríklad minulú nedeľu podľa internetového sledovača návštevnosti Similarweb klesol počet aktívnych používateľov aplikácie na systéme Android na 12,6 milióna, čo predstavuje 74-percentný pokles oproti 49 miliónom používateľov, ktorých mala aplikácia Threads deň po spustení.

Podľa šéfa spoločnosti Meta však má aplikácia Threads potenciál dosiahnuť až jednu miliardu používateľov. Dodal, že spoločnosť sa v súčasnosti zameriava na pridanie chýbajúcich funkcií do zatiaľ pomerne strohej aplikácie.

Sociálna sieť Threads zatiaľ nie je dostupná v Európskej únii a teda ani na Slovensku. Dôvodom je údajne smernica GDPR, ktorej požiadavky zatiaľ nesplňuje. Meta dokonca aktívne bojuje aj proti prístupu európskych používateľov cez VPN pripojenie.

Zdroj: PcMag.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.