Threads od Instagramu sa po 22 týždňoch opäť sprístupnil aj v Európe.

Sociálna sieť Threads vyšla na verejnosť ešte počas tohto leta. Jej hlavným zámerom bolo konkurovať sieti X Elona Muska v jej najťažších časoch, čo sa novej sieti od Mety pomerne podarilo. Viacerí influenceri, osobnosti, no aj veľké spoločnosti na Threads prešli a začali na túto sieť pridávať mnohé príspevky. Oficiálne spustenie v rámci Európskej únie však prebehlo až teraz, preto ak ste túto sieť ešte nenavštívili, môžete tak spraviť.

Threads funguje ako hybridná sieť na spôsob Twitteru, no disponuje aj niektorými funkciami, ktoré si táto sieť prevzala z Instagramu. Práve Instagram totiž túto sieť zastrešuje a aj vy môžete využiť svoje prihlasovacie údaje z Instagramu na to, aby ste sa do novej siete prihlásili. A ako vyzerá? Na to sa teraz môžete pozrieť s nami.

Príspevky na nástenke, Threads ponúka web aj aplikáciu

Ak vám je známy koncept siete Twitter, Threads vás nesklame. Rovnako ponúka možnosť pridávania príspevkov na nástenku, pričom zvoliť si môžete aj to, aké príspevky vidieť budete. Či už sa teda rozhodnete pre všeobecný prehľad alebo príspevky len od vašich známych, je to len na vás. Do textových príspevkov viete pridávať aj multimediálne súbory ako napríklad obrázky.

ThreadsZdroj: TOUCHIT
Threads

Sieť Threads bola v čase písania tohto článku k dispozícii na webových stránkach, no používatelia iPhonov mohli využívať aj aplikáciu pre smartfóny priamo z App Store. Očakáva sa, že v blízkej dobe svoju aplikáciu vypustí aj Obchod Play pre Androidy. Majitelia Androidov však túto sieť môžu zatiaľ využiť len v rámci webovej stránky či už pre smartfón alebo počítač.

Slovenská a česká komunita sa rozrastá

Ako iste dobre viete, v čase spustenia siete Threads na celosvetovom trhu bol neoficiálny prístup možný aj zo štátov Európskej únie. Pre regulácie zo strany EÚ však musela Meta ešte zapracovať na svojich podmienkach a transparentnosti, preto sa pred 22 týždňami táto sieť zneprístupnila pre európskych používateľov. Už v tom čase ale počet českých a slovenských používateľov narastal, a tí teraz vo veľkom oslavujú návrat na sociálnu sieť.

Threads môžete využiť aj vy a prispieť tak k narastajúcej českej a slovenskej komunite na sieti. Ak ste teda aj vy dlho čakali na spustenie tejto siete pre Európsku úniu, vaše čakanie je na konci.

Zdroj: threads.net, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.