Nesie označenie Sony Lytia LYT-900. 

Mobilná fotografia sa za uplynulých 10 až 15 rokov výrazne zmenila. Hoci vo veľkej miere sa už spolieha na pokročilý softvér a umelú inteligenciu, tak aj samotné obrazové čipy sú čoraz výkonnejšie. Tie umožňujú zachytiť nielen viac svetla, ale aj viac detailov. Ich popredným výrobcom je okrem Samsungu aj japonské Sony. Iba nedávno sa na trhu objavili prvé telefóny, ktoré do svojej výbavy dostali práve senzory zo série Lytia od Sony. OnePlus Open je vybavený verziou LYT-T808, pričom nedávno predstavený OnePlus 12 do svojej výbavy dostal kvalitnejší LYT-808.

Za zmienku rozhodne stojí fakt, že OnePlus Open je jedným z prvých telefónov spoločnosti OnePlus, ktorý zožal pozitívnu kritiku aj v oblasti mobilnej fotografie. Teraz však nastal ten správny čas, aby sa na trhu čoskoro začali objavovať aj smartfóny s najvyššou verziou série Lytia, ktorá zároveň predstavuje vrchol ponuky spoločnosti Sony v oblasti fotosenzorov. TOP produktom je verzia LYT-900, ktorá by mala byť čoskoro oficiálne predstavená, čo naznačuje aj práve zverejnená upútavka.

Sony Lytia LYT-900Zdroj: Sony
Sony Lytia LYT-900

Senzor LYT-900 od Sony má rozlíšenie 50 Mpx. Ide o 1-palcový senzor s 1,6 μm pixelmi. Ide pritom o voľné pokračovanie modelu Sony IMX989, ktorý sa dostal do zariadení ako napríklad Xiaomi 13 Ultra a Vivo X90 Pro. Uhlopriečka senzora je 16,384 mm.

Nedávne úniky naznačili, že senzor LYT-900 by sa mal objaviť v telefóne OPPO Find X7 Pro, ale nie je vylúčené, že sa dostane aj do modelov Xiaomi 14 Ultra a Vivo X100 Pro+. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.