Zatiaľ nejde o odpoveď na 200 Mpx senzor od spoločnosti Samsung.

Aj keď si japonská spoločnosť dlhodobo razí celkom odlišnú stratégiu pri navrhovaní fotosenzorov ako konkurencia, teraz sa už ani ona nevyhla navyšovaniu megapixelov. Tentokrát by sa malo rozlíšenie zastaviť na hranici 100 Mpx, čím pôjde o senzor s pomerne netradičným rozlíšením.

Celkom netradičný je aj prístup spoločnosť pri určení tohto senzora. Pokým ostatní výrobcovia si svoje inovácie väčšinou nechávajú pre vlajkové lode, Sony tento senzor údajne pripravuje pre prémiové telefóny strednej triedy. Senzory by mal patriť do série Sony IMX8××, ktorej súčasťou je aj nedávno predstavený model IMX800 s rozlíšením 54 Mpx a veľkosťou 1/1,49″. 

Keďže leaker DigitalChatStation o pripravovanom senzore nezdieľal žiadne ďalšie informácie, tak si môžeme iba zatipovať, aké vlastne budú. Môžeme takisto iba predpokladať, že aj napriek vysokému rozlíšeniu senzora nepôjde vzhľadom k jeho zameraniu k tomu najlepšiemu, čo bude mať Sony vo svojej širokej ponuke.

Sony IMX800Zdroj: SparrowsNews
Sony IMX800

Nová generácia senzorov

Sony údajne pracuje aj na sérii IMX9××, ktorá by mala predstavovať v ponuke spoločnosti absolútny vrchol. Práve tento model by mal predstavovať priamu konkurenciu 200 Mpx senzoru od Samsungu, ktorý by sa mal na trhu objaviť už budúci mesiac v modeli Motorola Edge 30 Ultra.

Aktuálnym vrcholom spoločnosť Sony je jej veľký 1,0” senzor, ktorý mal premiéru v mimoriadne drahom telefóne Xperia Pro-I

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.