Japonská spoločnosť v konkurenčnom boji značne pritvrdzuje.

Portál DigitalTrends informuje, že Sony pracuje na konkurenčnom riešení k predplatenej službe Xbox Game Pass od Microsoftu. Pôvodný zdroj tejto informácie sa odvoláva na ľudí z prostredia spoločnosti Sony a dokumenty, ktoré boli sprístupnené k nahliadnutiu agentúre Bloomberg. Na základe týchto informácií sa dozvedáme, že Sony pre službu s kódovým označením Spartacus pripravuje predplatné na viacerých úrovniach. 

Očakáva sa, že Spartacus bude na trh uvedený niekedy v prvej polovici roka 2022 a spojí PlayStation Plus a PlayStation Now do jednej služby. V konečnom dôsledku to pre údajne neúspešnú službu PlayStation Now znamená, že bude úplne zrušená, zatiaľ čo značka PlayStation Plus zostane zachovaná.

Xbox a PlayStation
Xbox vs. PlayStation

Viac úrovní predplatného

Spartacus bude využívať viacúrovňový koncept predplatného:

  • Prvá úroveň bude fungovať na rovnakom princípe ako aktuálna služba PlayStation Plus. Tento balík by tak poskytoval prístup k online multiplayeru, pričom príjemným bonusom bude možnosť si každý mesiac zahrať vybrané herné tituly úplne zadarmo. 
  • Druhá úroveň poskytne používateľom prístup k veľkej knižnici hier pre PS4 a PlayStation 5
  • Tretia úroveň by poskytovala najviac obsahu pre používateľov. Hráči by tak mali prístup k online knižnici hier pre PS1, PS2, PS3 a PSP, ako aj rozšírené demoverzie hier.

Zatiaľ však nie je známe, koľko budú jednotlivé úrovne služby Spartacus stáť (Xbox Game Pass Ultimate stojí 12,99 eur/mesiac). Jedno je však už teraz isté. Microsoft svoj podiel na trhu a 18 miliónov predplatiteľov nepustí iba tak bez boja. Bude tak ešte zaujímavé sledovať, ako tento “beh na dlhé trate” pre obidve spoločnosti nakoniec dopadne.

Zdroj: DigitalTrends

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.