Pripravovaný model bude menší a modernejší.

O modeli WF-1000XM5 nepočujeme po prvýkrát, avšak doteraz dostupné informácie potvrdzujú významné dizajnové zmeny, ktoré majú byť pre tento model charakteristické. Pokým slúchadlá WF-1000XM3 a WF-1000XM4 boli v porovnaní s konkurenciou mierne prerastené, tak tento nedostatok má čoskoro vyriešiť nadchádzajúci model WF-1000XM5.

K marcovým informáciám, a prvému obrázku slúchadiel, sa vďaka leakerovi Rolandovi Quandtovi z WinFuture pridávajú ďalšie dva detailné obrázky, ktoré ukazujú upravený dizajn týchto vlajkových bezdrôtových slúchadiel v dvoch rôznych farbách.

Sony-WF-1000XM5Zdroj: WinFuture
Sony-WF-1000XM5

Obrázky naznačujú, že slúchadlá budú v ponuke minimálne v dvoch farebných verziách – striebornej a čiernej. V oboch prípadoch však WF-1000XM5 vyzerajú elegantne a predovšetkým menšie, ako ich predchodcovia. Punc elegancie umocňuje aj lesklý povrch. Kompaktné rozmery by sa mali preniesť aj na nabíjacie puzdro. Pokiaľ sa tieto parametre potvrdia aj počas ich predstavenia, tak tohtoročná novinka by mala byť vo všetkých parametroch menšia ako model WF-1000XM4 z roku 2021.

WF-1000XM5 sú aj veľmi ľahké – majú iba 5,9 g. Sú vybavené 8,4 mm meničmi Dynamic Driver X, ktoré poskytnú vynikajúcu kvalitu zvuku. Vo výbave slúchadiel sa podľa portálu GSMArena nachádzajú aj dva procesory spoločnosti Sony, ako aj dva mikrofóny na optimalizáciu efektu potlačenia hluku v reálnom čase. Tie majú zabezpečiť čo najlepší výkon aktívneho potlačenia hluku (ANC) v závislosti od prostredia.

Každé slúchadlo má tri mikrofóny, ktoré zrejme dokážu presne rozpoznať hluk, aby v prípade potreby optimalizovali zvuk. Podporované sú samozrejme aj technológie HiRes Audio a DSEE Extreme. Slúchadlá WF-1000XM5 majú integrované aj snímače kostného vedenia a technológiu „Precise Voice Pickup„, čo zabezpečí kvalitné hovory aj v hlučnom prostredí.

Sony-WF-1000XM5Zdroj: WinFuture
Sony-WF-1000XM5

Hoci kapacitu batérie samotných slúchadiel nepoznáme, tak nabíjacie puzdro má batériu s kapacitou 500 mAh, čo dokáže predĺžiť celkovú dobu prevádzky až na 24 hodín. Vo výbave nechýba rýchle nabíjanie, čo by v praxi malo umožniť jednu hodinu prehrávania už po troch minútach nabíjania. Plné nabitie by malo trvať dve hodiny.

Zdá sa, že Sony si tento rok informácie o vlajkových štupľoch stráži o čosi lepšie. Predchádzajúce správy naznačovali, že slúchadlá budú využívať najnovší štandard Bluetooth 5.3, a ich predstavenie by malo byť v druhej polovici augusta 2023. Slúchadlá majú tiež certifikát IPX4, čiže sú odolné voči potu a striekajúcej vode a podporujú aj viacbodové pripojenie

Sony-WF-1000XM5Zdroj: WalkmanBlog
Sony-WF-1000XM5 porovnanie

Zdroj: WinFuture, GSMArena, PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.