Zdá sa, že aj japonská spoločnosť mení zaužívané zvyky.

Sony vo svete smartfónov zohráva veľmi zvláštnu rolu, ktorá je pre veľa používateľov Android zariadení aj tak trochu záhadou. Aktuálne sa však táto spoločnosť rozhodla vydávať každoročne vlajkový model, Xperia 1, ktorý bol na trh uvedený vždy na jar. Pokým generácia IV a V bola uvedená 11. mája 2022 a 2023, tak generácia III bola predstavená 14. apríla, ale začala sa predávať až v auguste. Teraz sa však zdá, že Sony má naponáhlo, a ďalšiu vlajkovú Xperiu 1 vydá ešte bližšie k začiatku roka 2024.

Preto je možné, že Sony Xperiu 1 VI vydá za menej ako šesť mesiacov, čiže aj na základe doterajších fám je zrejmé, že tento model bude predstavený už počas výstavy MWC v Barcelone, ktorá sa bude konať v dňoch 26. až 29. februára 2024. Portál Notebookcheck dodáva, že nová Xperia 1 VI bude vybavená novým teleobjektívom so 6× priblížením. Okrem toho je zrejmé, že spoločnosť opäť použije displej s pomerom strán 21 : 9.

Sony Xperia 1 V
Sony Xperia 1 V

Aj spoločnosť Qualcomm čoskoro uvedie na trh novú vlajkovú čipovú sadu, ktorá si nájde cestu do viacerých vlajkových telefónov roka 2024. Na základe skoršieho uvedenia sady Snapdragon 8 Gen 3 je preto možné, že séria Galaxy S24 bude predstavená už v januári 2024. Zmenou stratégie uvádzania vlajkových Xperií spoločnosť Sony možno dáva iba najavo, že sa chce pripojiť k spoločnostiam ako Samsung a Xiaomi, a uvádzať svoje vlajkové novinky približne v rovnakom čase.

Hoci o modeli Xperia 1 VI nie sú známe takmer žiadne detaily, teda okrem povinnej čipovej sady Snapdragon 8 Gen 3, tak v tomto telefóne sa má údajne objaviť teleobjektív, ktorý mu budú závidieť všetky konkurenčné vlajkové modely.

Zdroj: Notebookcheck

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.