Spoločnosť Sony predstavila svoj najnovší dizajnérsky jazyk na MWC 2018 pod názvom Ambient Flow.

Zariadenia Xperia XZ2 a XZ2 Compact sa vrátili k zakriveným zadným stenám starších modelov spoločnosti Sony. Potrebujete inšpiráciu? Pozrite si video, ktoré sleduje dizajnérsky jazyk Sony od roku 2012 po súčasnosť.

Video začína s ikonickou identitou, Xperia S a zariadeniami s ergonomickými krivkami a transparentným radom “tlačidiel”. Neskôr sa objavil dizajnérsky prvok OmniBalance, ktorý sa objavoval v dizajne Sony od roku 2012 do roku 2015. Prvýkrát bol predstavený modelom Xperia Z. OmniBalance upustil od kriviek a vydal sa na tehličkový vzhľad. Ten tiež spevnil niektoré tradičné Xperia funkcie, akými sú vodeodolnosť a stereo reproduktory.

To ustúpilo krátkodobému “zjednotenému dizajnu” telefónov radu Xperia X. Začali sa vyhladzovať ostré hrany zaguľateným povrchom a pretransformovalo sa aj okrúhle hliníkové tlačidlo napájania z obdobia OmniBalance na čítačku odtlačkov prstov, ktorá sa tento rok po dlhom čase premiestnila na zadnú stenu.

Video zachytáva aj aktuálny dizajnový jazyk s názvom Ambient Flow. Vidíte podobnosti s niektorou predošlo ikonickou identitou?

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Sony Xperia XZ2 prináša nový dizajn a filter modrého svetla. Je dostupná v dvoch veľkostiach, prinášame prvé dojmy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.