Dizajnom sa bude podobať na ostatné dnešné telefóny.

Telefóny radu Sony Xperia si išli dlho svojou cestou a to aj z hľadiska dizajnu. Japonský výrobca sa odmietal vzdať veľkých rámikov nad a pod displejom – nakoniec ich zmenšil, aby aspoň čiastočne reflektoval požiadavky trhu. Teraz sa však zdá, že čelo nad displejom úplne odstráni a namiesto toho spraví dieru do displeja. Tak, ako ostatní výrobcovia.

Na dizajn pripravovaného telefónu radu Xperia upozornil portál letsgodigital. Ten zverejnil dizajn pripravovaného smartfónu od Sony, ktorý bude oficiálne predstavený na veľtrhu MWC 2020 v Barcelone.

Nová Xperia si zachováva pomer strán 21:9, režim rozdelenej obrazovky a aj bočné menu, ktoré je možné zobraziť poklepaním na bočnú hranu. Hlavnou zmenou v porovnaní s predchodcami je tak iný dizajn s už spomenutou dierou v displeji, v ktorej sa nachádza predný fotoaparát.

Očakáva sa, že nová Xperia ponúkne procesor Snapdragon 865 a až 12 GB RAM. Spomína sa tiež 5G konektivita a niektoré špekulácie hovoria až o 6 fotoaparátoch na zadnej strane. Detaily spoznáme koncom februára.

Sony Xperia

Sony Xperia. Zdroj: letsgodigital

Zdroj: letsgodigital

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5: Malý veľký telefón (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit