Trvalo pomerne dlho, kým spoločnosť Sony pristúpila k zaradeniu duálneho fotoaparátu do svojich vlajkových lodí.

S príchodom modelu Xperia XZ2 Premium sa používatelia konečne dočkali duálneho fotoaparátu. Tie by na oplátku mali ponúkať nekompromisný fotografický výkon hlavne pri fotení v horších svetelných podmienkach vďaka ISO 51 200S ďalšou generáciou modelového radu XZ by sa mali dokonca objaviť fotoaparáty až štyri.

Zostava duálneho fotoaparátu sa nápadne podobá na fotoaparát Xperie XZ2 Premium

Sony Xperia XZ3 by mala posunúť mobilné fotenie o ďalší krok vpred. V prípade modelu Xperia XZ3 nepoznáme skoro žiadne špecifikácie. Tie by sa však mohli odhaliť čoskoro. Vďaka systému uvádzania dvoch vlajkových lodí ročne, by sme sa mohli dočkať predstavenia novej Xperia už za necelé dva mesiace na berlínskom veľtrhu IFA 2018.

V každom prípade uniknutá fotografia zobrazuje hlavný duálny fotoaparát, ako aj zostavu pre predný. Presné parametre snímačov nepoznáme. Je vysoká pravdepodobnosť, že sa použijú rovnaké snímače ako v prípade Xperia XZ2 Premium. Očakáva sa, že Xperia XZ3 príde s vyššou kapacitou pamäte RAM a 5,7-palcovým IPS displejom s rozlíšením 1080 × 2160 pixelov.

Zatiaľ nie je žiadna záruka toho, že tieto snímače sú pripravené pre nástupcu Xperie XZ2. Japonské média vypustili túto informáciu s odvolaním sa na dôveryhodné zdroje. V tomto prípade treba počkať zopár týždňov a na prelome augusta a septembra sa na výstave IFA v Nemecku dozvieme viac.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Multimediálne funkcie v Sony Xperia XZ2: Dynamické vibrácie (3. časť)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.