Zlacnenie je trvalé.

Spoločnosť Sony ponúka virtuálnu realitu PlayStation VR ku svojim konzolám PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Druhá menovaná má viac výkonu, takže ide o ideálny doplnok k 4K HDR televízoru. Z hľadiska virtuálnej reality však veľké rozdiely nečakajte, PS VR si naplno užijete s oboma modelmi PS4-ky.

Virtuálnu realitu PlayStation VR sme v redakcii testovali v dobe jej uvedenia na trh. Recenziu si prečítate tu a pokiaľ ste naši skalní fanúšikovia, pravdepodobne ste si ju prišli vyskúšať do obchodov NAY, kde sme ju počas minulého roka predvádzali. Teraz si ju môžete kúpiť k sebe domov za doteraz najlepšiu cenu.

Sony totiž zlacňuje balenie VR okuliarov a kamery, ktorá je potrebná k ich fungovaniu, o 100 eur. Za balenie PlayStation VR teraz zaplatíte 299 eur a za rovnakú cenu sa predáva aj základný model konzoly PlayStation 4. V niektorých obchodoch sú však konzola aj PlayStation VR ešte o pár eur lacnejšie. Kompletné riešenie konzola + virtuálna realita sa tak dá zaobstarať už od 550 eur.

Virtuálna realita je na trhu od októbra 2016 a aktuálne ponúka viac ako 300 titulov, teda hier a iného obsahu. O druhej generácii virtuálnej reality pre PlayStation sa zatiaľ nehovorí, uvidíme, čo prinesie herná výstava E3 v júni.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

PlayStation VR: Aká je virtuálna realita pre masy?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit