Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications oznamuje uvedenie novej termometrickej kamery pre vzdialený monitoring.

Toto robustné zariadenie (z bez halogénových materiálov) je ideálne na zabezpečenie perimetru, aj na sledovanie teplôt na veľké vzdialenosti a poskytuje vysoko kvalitné termálne video streamy za každého počasia a akýchkoľvek svetelných podmienok. Kamera má vo výbave predinštalovanú analytickú funkciu včasnej detekcie požiaru, ktorá umožňuje používateľom efektívne jednať už v prvej fáze a pri prvotných príznakoch horenia.

Nová termokamera AXIS Q1961-TE dokáže na diaľku merať teploty v rozsahu od -40°C do 350°C (resp. -40°F až 660°F) a dokáže automaticky spustiť varovné upozornenie, kedykoľvek teplota v určitej oblasti prekročí nastavenú prahovú úroveň alebo v situácii, keď teplota nečakane príliš rýchlo rastie, či klesá. Kamera tak môže pomôcť zabrániť nežiaducim prestojom vo výrobe spôsobeným prehriatím zariadení a tiež umožní prediktívne plánovanie údržby. Vďaka predinštalovanej analytike včasnej detekcie požiaru môžu tiež používatelia dostať včasné varovanie už v rannej fáze začínajúceho horenia, aby na ne mohli bezodkladne reagovať a zabrániť tým väčším škodám. Pokročilá analytika tiež ponúka inteligentné filtrovanie varovných hlášok, čo znižuje počet falošných poplachov.

Kamera AXIS Q1961-TE ponúka optimálny kontrast obrazu a disponuje senzorom s rozlíšením 348×288 a citlivosťou (NETD) 40mK @25C. Výsledné video môže mať maximálne rozlíšenie 768×576 pixelov pri rýchlosti 8,3 alebo až 30 fps (snímok za sekundu). AXIS Q1961-TE taktiež podporuje až 10 konfigurovateľných polygonálnych detekčných oblastí. Vďaka technológii na okraji siete (Edge computing) je možné k tejto kamere pripojiť aj sieťové reproduktory pre zvukové varovania, na odradenie votrelcov alebo komunikáciu s personálom, alebo navigáciu návštevníkov. Kamera podporuje PoE napájanie a umožňuje tak jednoduchú inštaláciu a pripojenie aj na veľké vzdialenosti.

Termokamera Axis má vstavané vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a chránia systém ako celok. Ide napríklad o službu Axis Edge Vault, ktorá zabezpečuje bezpečné ukladanie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov a zjednodušuje autorizáciu v sieti. Okrem toho je táto robustná kamera odolná proti nárazom s krytím IK10 a pripravená na vonkajšie použitie s krytím IP66/67 a NEMA 4X na ochranu proti korózii.

Medzi kľúčové charakteristiky termokamery AXIS Q1961-TE patria:

• spoľahlivá detekcia 24/7
• kompaktné, robustné prevedenie, materiál bez halogénov
• polygonálne oblasti sledovania teploty
• analýza včasnej detekcie požiaru
• bodové meranie teploty
• vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti
• stupeň krytia IP66, IP67, IK10 a NEMA 4X

Kamera bude na Slovensku a v ČR k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: