Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tlačiareň SureLab SL-D1000 ponúka maximálnu flexibilitu a produktivitu

Pre všetky spoločnosti, ktoré sa zaoberajú tlačou fotografií a chcú zvýšiť svoje tržby z fotografických produktov s pridanou hodnotou, uvádza spoločnosť Epson na trh tlačiareň SureLab SL‑D1000.

Tlačiareň SL-D1000 ponúka množstvo nových funkcií, ktoré sú navyše šetrné voči životnému prostrediu a predstavuje tak vylepšenú verziu svojho predchodcu, modelu SL-D800. Hlavnou novou vlastnosťou je možnosť obojstrannej tlače. Vďaka obojstrannej tlači môžu predajcovia rozšíriť svoju ponuku nad rámec jednoduchej produkcie fotografií, a to formou produktov s vysokou pridanou hodnotou, ako sú personalizované fotoalbumy, kalendáre a blahoželania. Ide o stále obľúbenejší segment s rastúcim dopytom. Produkcia fotografií môže jednoducho prebiehať priamo na pracovisku, maloobchodníci a poskytovatelia reprografických služieb tak môžu mať nad tlačou a s ňou spojenými príjmami plnú kontrolu.

Spolu s vyššou rýchlosťou tlače (počet výtlačkov za hodinu a doba prvého výtlačku) a s voliteľným obojstranným automatickým podávačom (kazeta so 100 listami vo formáte A4) je možné s tlačiarňou SL‑D1000A, navyše s podporou úloh médií, jednoducho dosiahnuť vyšší objem tlače. Životnosť tlačiarne je dvakrát dlhšia, a to 400 tisíc fotografií vo formáte 10 x 15 cm.

Atramentové kazety nahradili atramentové vaky RIPS od spoločnosti Epson, ktoré poskytujú o 25 % viac atramentu ako kazety tlačiarne SL-D800. Výsledkom je menej častá výmena atramentu, a teda menej zásahov užívateľa. Atramentové vaky predstavujú v porovnaní s atramentovými kazetami menej odpadového materiálu. Správa odpadu na pracovisku je preto jednoduchšia.

Vylepšený systém ohrevu zaručuje zaručene tichšiu tlač a tiež nižšiu spotrebu energie. V spojení s vyššou rýchlosťou tlače je spotreba energie pri jednotlivých tlačiarňach ešte nižšia.

Konektivita bola okrem rozhrania USB rozšírená aj o sieť LAN a Wi-Fi, čo ponúka viac možností na umiestnenie tlačiarne. Medzi ďalšie nové dizajnové funkcie patrí integrovaný výstupný zásobník a LCD displej, ktorý uľahčuje spracovávanie tlačových úloh. To všetko nájdete v základnej jednotke, ktorá je v porovnaní s tlačiarňou SL-D800 o 13 % menšia a o 35 % ľahšia. To nielen uľahčuje prepravu firmám, ktoré požadujú flexibilné miesto produkcie, ale znamená to tiež, že kapitálové investície možno optimalizovať na základe veľkosti pracoviska a objemu tlače.

Vďaka podpore platformy Cloud Solution PORT spoločnosti Epson môžu zákazníci prostredníctvom počítača alebo smart zariadení získať väčšiu kontrolu pri monitorovaní produkcie, a tak môžu dáta mať k dispozícii zo vzdialeného prístupu či priamo z predajne. Pri uvedení novej tlačiarne na trh budú mobilné aplikácie k dispozícii ako pre maloobchodníkov, tak pre koncových užívateľov. Zákazníci si tak môžu fotografie zo svojho mobilného telefónu nechať ľahko vytlačiť priamo v predajni.

Slávek Gross, Commercial & Industrial Printing Manager v spoločnosti Epson Europe CZ & SK, uviedol: „Je veľmi jednoduché pochopiť, prečo tlačiareň SL-D1000 nazývame revolučným riešením na profesionálnu tlač fotografií. Všetky nové funkcie boli od základov vyvinuté tak, aby zlepšili produktivitu a poskytli našim zákazníkom maximálnu flexibilitu. Maloobchodný predajcovia a poskytovatelia reprografických služieb svoje odvetvie považujú za stále náročnejšie. Preto sa im snažíme umožniť dosahovať vyššie tržby v segmente, ktorý rastie. Ponúkame škálovateľné riešenie pre obdobie s vyšším dopytom a tiež flexibilitu, ktorá umožňuje spúšťať rôzne typy tlačových úloh naprieč niekoľkými tlačiarňami.“

Hlavné vlastnosti:

  • ‑D1000)

*Štandardná kvalita, v porovnaní s predchádzajúcim modelom SL-D800

Modely SL-D1000 a SL-D1000A budú dostupné od konca roka.

Značky: