Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálny poskytovateľ mobility FlixBus sa spája s lídrom autobusovej dopravy v Turecku – spoločnosťou Kamil Koç zo skupiny Actera. Spoločnosť Kamil Koç bola založená v roku 1926 a odvtedy vytvorila rozsiahlu sieť autobusových spojov prepravujúcu viac než 20 miliónov cestujúcich ročne

Globálny poskytovateľ mobility a turecká spoločnosť Actera Group sa dohodli na pripojení najväčšej diaľkovej autobusovej prepravy v Turecku do siete spojov FlixBus. Spoločnosť Kamil Koç aktuálne obsluhuje 61 miest v celej krajine a len v minulom roku prepravila 20 miliónov cestujúcich. Ponuka spojov sa postupne začlení do rozsiahlej siete FlixBus-u, ktorá aktuálne ponúka viac ako 350 tisíc spojení za deň, do 2 tisíc destinácií v 28 krajinách v Európe a USA. Dohoda nadobudne platnosť po schválení regulačnými orgánmi a jej dokončenie sa očakáva v najbližších týždňoch.

Keď sa startup a digitálne technológie stretnú so storočnou skúsenosťou

„Sme veľmi radi, že môžeme spoločnosť Kamil Koç privítať v našej zelenej sieti a spoločne začať novú éru služieb na tureckom dopravnom trhu. Našou víziou je ponúknuť zelenú a šikovnú mobilitu pre všetkých a sme nadšení, že náš inovatívny prístup, pohodlné služby i vysoký štandard bezpečnosti a kvality prepravy môžeme rozšíriť aj do Turecka. A to práve vďaka lokálnym znalostiam a know-how dopravnej spoločnosti Kamil Koç. Po vyhodnotení súčasných aktivít budeme pracovať na ďalšom rozvoji siete a optimalizácii spojov na základe dopytu, aby sme ešte viac zlepšili skúsenosti zákazníkov. Vďaka našej technologickej platforme a ďalším inováciám získajú tureckí cestovatelia výhodnú ponuku vo forme veľkej siete autobusových spojov, vysokých bezpečnostných štandardov a všeobecne komplexnejších a pohodlnejších možností cestovania,“ hovorí Jochen Engert, CEO a zakladateľ spoločnosti FlixBus.

Od startupu k poprednému medzinárodnému hráčovi

Spoločnosť FlixBus vznikla v roku 2013 v priebehu deregulácie trhu autobusovej dopravy v Nemecku a rýchlo vyrástla do pozície poskytovateľa s najrozsiahlejšou sieťou diaľkových autobusov v Európe. Za toto obdobie pomohla dopraviť do cieľa viac ako 100 miliónov cestujúcich. Vďaka unikátnemu obchodnému modelu a inovatívnym technológiám dnes ponúka sieť, ktorá zahŕňa viac než 29 krajín a v blízkej budúcnosti má ambície rozšíriť sa na ďalšie trhy. V priebehu menej než šiestich rokov sa stala lídrom na trhoch v niekoľkých európskych krajinách vrátane Nemecka, Talianska, Francúzska, Beneluxu a Poľska a vytvorila v tomto odvetví viac ako 10 tisíc pracovných miest. Len v roku 2018 prepravila 45 miliónov cestujúcich po celej Európe a USA.

Vďaka používateľsky prívetivému rezervačnému systému a rozsiahlej sieti spojov spoločnosť FlixBus ponúka cestujúcim možnosť objavovať svet bez ohľadu na ich rozpočet.

Značky: