Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. dnes ohlásila strategické dlhodobé globálne partnerstvo so spoločnosťou Canva.

Tá je jedinou celosvetovou platformou pre vizuálnu komunikáciu typu „všetko v jednom“, ktorá miliónom ľudí po celom svete umožňuje bezproblémové navrhovanie a vytváranie vizuálneho obsahu online a lokálnu tlač vo veľkom meradle.

Globálne partnerstvo společností HP Inc. a Canva bude prínosom pre poskytovateľov tlačových služieb HP aj pre používateľov Canvy, ktorým partnerstvo umožní využívať plne integrovaný ekosystém dizajnu a tlače. Cliff Obrecht, spoluzakladateľ a prevádzkový riaditeľ spoločnosti Canva, vyhlásil: „Toto partnerstvo prinesie obrovskú strategickú hodnotu a podporí rast zákazníkov oboch organizácií.“

Rozšírenie pôsobnosti Canvy vďaka automatizačnému softvéru a sieti partnerov HP

Spoločnosť Canva, ktorá bola založená v roku 2013, sa môže pochváliť viac ako 185 miliónmi používateľov mesačne, vrátane 95 % používateľov z 500 najvýznamnejších firiem sveta. V roku 2017 spustila službu Canva Print, ktorá používateľom umožňuje navrhovať a tlačiť širokú škálu produktov – od vizitiek, brožúr, letákov, samolepiek, marketingových materiálov s možnosťou prispôsobenia až po potlač textilu. Služba odvtedy zaznamenala exponenciálny rast s miliónmi objednávok ročne.

Vďaka novému partnerství s HP získajú používatelia Canvy na celom svete rozšírený prístup k profesionálne vytlačeným produktom priamo od poskytovateľov tlačových služieb HP. Do roku 2026 tak Canva plánuje rozšíriť svoje tlačové služby do 150 krajín, čo okrem iného umožní skrátenie zmlúv SLA (Service-Level Agreement) a výrazne zníži uhlíkovú stopu vďaka využívaniu lokálnych prevádzok. Partnerstvo tiež podporí rast všetkých zapojených poskytovateľov tlačových služieb.

Špičkový automatizačný softvér HP PrintOS Site Flow pomôže spoločnosti Canva spoľahlivo rozšíriť jej pôsobnosť vďaka automatizácii výrobných a expedičných procesov pre poskytovateľov tlačových služieb. Toto komplexné riešenie zefektívňuje tlač s automatickým plánovaním, prináša konzistenciu farieb, zabezpečenie, sledovanie čiarových kódov, optimálnu produktivitu a maximálnu efektivitu vďaka dávkovej výrobe a zníženiu prácnosti.

Rozšírenie sady HP PrintOS Suite o nové funkcie navyše vybaví centrálny tím tlačových operácií spoločnosti Canva výkonnými nástrojmi pre bezproblémovú identifikáciu, prepojenie a správu rozsiahleho katalógu skladových položiek v sieti miestnych poskytovateľov tlačových služieb.

Jim Towle, vedúci oddelenia tlače a partnerstva v spoločnosti Canva, povedal: „Sme nadšení, že v spolupráci s HP môžeme urýchliť rozšírenie služby Canva Print. Inovácie spoločnosti HP v oblasti cloudového softvéru, riadenia kvality a digitálnej tlače boli stredobodom nšej expanzie .  Vďaka tomu, že naše tímy teraz pracujú na nových produktoch a ďalších miestach pre poskytovateľov tlačových služieb, môžeme rozšíriť naše možnosti a uľahčiť globálnej komunite prístup k prevedeniu ich grafických predstáv do fyzickej podoby.“

Canva Enterprise umožňuje spoločnosti HP vizuálne komunikovať vo veľkom meradle

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Canva spustila nové predplatné Canva Enterprise, ktoré reaguje na rýchlo rastúce požiadavky veľkých organizácií. Podniky na celom svete sú pod stále väčším tlakom, aby boli efektívnejšie a zároveň hľadali nové spôsoby jako inovovať. Nárast objemu a zložitosti kreatívnych nástrojov znamenal nárast dopytu po platformách pre vytváranie vizuálnej komunikácie. V rámci dohody HP internet zavedie predplatné Canva Enterprise, ktoré umožní globálnym marketingovým a obchodným tímom HP bezpečne vytvárať, zdieľať a publikovať vizuálny obsah.

„Dnešné oznámenie spolupráce so spoločnosťou Canva je ukážkou, že HP má kapacitu aj na partnerství takéhoto rozsahu. Výkon Canva Enterprise je impozantný a tešíme sa, že zvýšime produktivitu nášho tímu v oblasti dizajnu tým, že odstránime úzke miesta, ktoré bránia vytváraniu vizuálneho obsahu vo veľkom meradle,“ povedal Haim Levit, senior viceprezident HP a prezident divízie HP Industrial Print. „Vďaka inováciám vedieme celé odvetvie vpred, umožňujeme prepojenie firiem aj poskytovateľov verejných služieb, čím odomykáme dopyt zákazníkov a umožňujeme používateľom navrhovať a tlačiť udržateľnejším spôsobom.“

Chris Knighton, globálny obchodný riaditeľ divízie HP Industrial Software, povedal: „Canva je lídrom v nástrojích, ktoré umožňujú globálnym tímom spolupracovať a rýchlo vytvárať vysoko pôsobivý vizuálny obsah. Systém HP PrintOS urýchli zavádzanie a nábeh nových zákaziek do našej integrovanej siete poskytovateľov tlačových služieb HP a sprístupní používateľom Canva najširšiu ponuku tlače.“

Lokalizovaná výroba otvára cestu k udržateľnej tlači

Záväzok spoločnosti HP k udržateľnosti sa zhoduje s cieľom spoločnosti Canva znížiť uhlíkovú stopu a podporovať zásady obehového hospodárstva. Spoločne sa snažia dodávať vysoko kvalitné a vizuálne presvedčivé dizajnové materiály, no zároveň znižovať dopad na životné prostredie vďaka lokalizovanej výrobe.

Na poskytovaní tlačových služieb „na vyžiadanie“ spolupracuje tím tlačových operácií spoločnosti Canva s grafickým oddelením HP a poskytovateľmi tlačových služieb HP po celom svete, aby bolo možné dodávať konzistentné a profesionálne tlačové služby. Spoločnosť HP podporí rastúci počet zákazníkov a objem objednávok spoločnosti Canva a splní cieľ spoločnosti Canva tlačiť čokoľvek, kdekoľvek a rýchlo. Ďalšie informácie nájdete na adrese https://www.canva.com/print/.

Ďalšie informácie o spoločnostiach HP a Canva na veľtrhu drupa 2024 nájdete na oficiálnych sociálnych sieťach spoločnosti HP Industrial prostredníctvom LinkedIn HP Digital Print a na veľtrhu drupa 2024 v hale 17 sa môžete sami presvedčiť o inováciách HP.

Značky: