Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vedenie Aliancie oznamuje, že spoločnosť MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) rozhodla o využití dvoch modelov svojho aliančného partnera Renault pre európsky trh.

Mitsubishi tieto modely predstaví v rámci svojej dílerskej siete na vybraných trhoch v Európe od roku 2023. O ktoré modely a trhy sa jedná, je stále predmetom diskusií.

Spoločnosť MITSUBISHI MOTORS CORPORATION postupne implementovala štrukturálne zmeny v Európe v rámci strednodobej stratégie „Selection and Concentration“ oznámenej v júli 2020. Tieto opatrenia už znamenali zmrazenie vývoja nových modelov pre európske trhy a presunutie zdrojov na ich vývoj a výskum do regiónu ASEAN, ktorý je pre značku Mitsubishi veľmi dôležitý.

Renault ARKANA

Renault ARKANA

Ako časť týchto reforiem sa spoločnosť MMC zamerala na optimalizáciu cien svojho modelového radu, zlepšenie nákladov na logistiku a fixných nákladov a tiež na ďalšie zlepšenie efektivity všetkých procesov. Mitsubishi sa taktiež rozhodlo ukončiť v roku 2023 predaj nových vozidiel v niektorých európskych krajinách.

Tieto spoločné aktivity so skupinou Renault sú súčasťou reformy obchodnej stratégie v Európe, ktorou spoločnosť Mitsubishi sleduje predovšetkým naplnenie dopytu zo strany zákazníkov.

Kombinácia úplne nového Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, ktorý bude na slovenský trh uvedený v máji 2021 a noviniek od spoločnosti Renault, ešte ďalej zvýši konkurencieschopnosť značky Mitsubishi na trhu.