Moment je spoločnosť, ktorá sa venuje vývoju a výrobe fotografického príslušenstva pre rôzne smartfóny

Medzi najlepšie produkty tejto spoločnosti patria doplnkové objektívy, ktoré sú kombinované so špeciálnymi puzdrami, vyrábanými pre jednotlivé smartfóny na mieru. Týka sa to však iba prémiových zariadení. V ponuke špičkovo spracovaných objektívov sa nachádzajú klasické širokouhlé, teleobjektívy, makroobjektívy alebo fisheye objektívy.

Keďže ide o produkty, ktoré sú vyrábané z kvalitných materiálov, tak majú aj určitú hmotnosť. Ak k tomu pripočítame váhu puzdra a hmotnosť ťažšieho smartfónu (iPhone 7/8 Plus, Samsung Note 8 a pod.), tak nastáva problém. Problém pri použití tejto kombinácie so stabilizátorom – DJI Osmo Mobile. Táto kombinácia zariadení je veľmi obľúbená, ale používateľom vytvára vrásky na tvári.

Recenziu stabilizátora, DJI Osmo Mobile, nájdete > TU.

Pri použití ťažšieho smartfónu s objektívmi Moment a DJI Osmo Mobile nastával problém s tým, že motory zariadenia nestíhali vyvažovať vyššiu váhu, čím bola občas chybná stabilizácia, ale hlavne sa veľmi rýchlo vybíjala batéria. Používatelia sa sťažovali najmä na zariadenia ako napr. iPhone 7/8 Plus, iPhone X alebo Samsung Note 8. Tieto telefóny sú už samostatne pomerne ťažké, pričom po nasadení špeciálneho puzdra s objektívmi je váha ešte vyššia, čo DJI Osmo Mobile nezvláda. Ak berieme do úvahy iba telefóny, s nimi nemá stabilizátor žiaden problém, a preto sa o tento neduh musela postarať spoločnosť Moment.

Po sťažnostiach od rôznych používateľov navrhla táto spoločnosť prvotný, avšak nevhodný spôsob nápravy. Používateľom odporučili, aby si obojstrannou páskou nalepili na bok stredného ramena stabilizátora 50 alebo 45 gramové závažie. To je, samozrejme, estetická vražda a ani to celkom dobre nefungovalo. Po neúspešnom „riešení“ sa k tomu vývojári spoločnosti Moment postavili čelom a navrhli špeciálne závažie, vyvinuté iba na tento jeden účel. Závažie je elegantne spracované, upevňuje sa na stredné rameno stabilizátora a svoju funkciu plní na 100%, pričom aj dobre vyzerá.

Otázkou však je, či sú nespokojní používatelia ochotní zaplatiť ďalších 40 dolárov za kus závažia, ktoré im inak neposlúži. V ponuke sú dva druhy závaží, 50 a 100 gramové. Každé z nich je predurčené pre iné zariadenia, pričom v predobjednávkach je možné získať o niečo lepšiu cenu. Predaj závaží by mal začať 11 decembra. Dodajme, že je to iba maličkosť, ale vo svete mobilnej fotografie, ktorá má stále profesionálnejšiu úroveň, je nutné riešiť aj takéto detaily.

Zdroj: theverge.com

Prečítajte si aj:

DJI Osmo – 4K kamera s trojosím stabilizátorom pre pokročilých cestovateľov

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE