Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sharp oznamuje, že Yoshihisa (Bob) Ishida, Executive Vice President Sharp Corporation, bol menovaný do pozície CEO Sharp Europe.

Yoshihisa Ishida preberá pozíciu po Tetsujim (Tedu) Kawamurovi, ktorý sa presúva na pozíciu v Sharp Electronics Corporation (USA).

Pán Ishida sa k Sharp Corporation pripojil ako Executive Vice President v júni 2017. Okrem toho pán Ishida zastáva dve súbežné pozície, ako riaditeľ novovytvorenej kancelárie pre obchodnú stratégiu AIoT a zároveň pozíciu Chief Executive Officer pre Sharp Europe. Kancelária pre obchodnú stratégiu AIoT dohliada na nasadenie AloT, fúziu AI (Artificial Intelligence – umelej inteligencie) a IoT (Internet of Things – internetu vecí) v rámci celého radu elektronických produktov pre domácnosti aj kancelárie.

V priebehu svojej kariéry v oblasti spotrebnej elektroniky, IT a inovácií zastával pán Ishida exekutívne a poradenské pozície v spoločnostiach Sony Corporation, Rakuten Corporation a LG Display Japan Co.

Yoshihisa Ishida

Pán Ishida uviedol: „V Sharpe sa zameriavam na rozvoj inovácií, kde rozvíjame prepojené technológie so zameraním na podporu nových spôsobov života a práce. Naším východiskovým bodom je vždy to, akým spôsobom majú byť naše produkty a riešenia prospešné pre životný štýl svojich používateľov. Spoločnosť Sharp je v Európe dobre známa ako technologický partner poskytujúci vysokokvalitné produkty a vynikajúci zákaznícky servis; to nás dostáva do ideálnej pozície pre rozvoj a poskytovanie novej generácie služieb.“

V rámci oblasti Európy došlo k ďalším zmenám vo vedení: Jun (Jeff) Ashida, aktuálne na pozícii Prezidenta Information Systems Europe, bol povýšený na pozíciu Prezidenta Sharp Electronics Europe, s priamou podriadenosťou pánovi Ishidovi.

Alex Hermann, aktuálne na pozícii viceprezidenta Sharp Information Systems Europe, bol povýšený na pozíciu prezidenta Sharp Information Systems Europe, s podriadenosťou pánovi Junovi Ashidovi.

Pán Ishida bude svoju funkciu aj naďalej vykonávať z centrály Sharp v Japonsku, pričom bude do Európy často cestovať. Pán Ashida naďalej zostáva v európskej centrále spoločnosti Sharp v Spojenom kráľovstve a pán Hermann naďalej funkciu vykonáva z kancelárie Sharp vo švajčiarskom Zürichu.

Značky: