Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na veľtrhu ISE predstavuje spoločnosť Sharp svoju platformu Sharp Open Architecture Platform pre digitálnu reklamnú značku (digital signage), ktorá ponúka koncovým používateľom jednoduché spôsoby stiahnutia, uloženia a prehrávania obsahu priamo z displeja Sharp.

Platforma je kombináciou nového hardvéru a softvéru od spoločnosti Sharp a partnerstva s poskytovateľmi softvéru digital signage tretích strán.

Robert Hubluk, Sales Manager CEE – Visual Solutions spoločnosti Sharp, povedal: „Uvedenie tejto novej platformy Sharp SoC (System-On-Chip) a naša významná investícia do obnovy nášho sortimentu digitálnej reklamnej značky (digital signage) sú jasnými indikátormi, že sa teraz zameriavame na zvýšenie atraktivity pre náš kanál a trh. Pokrývame teraz celý sortiment a máme správnu kombináciu hardvéru, softvéru, riešení a partnerov skvelej kvality, aby sme sa mohli popasovať so súčasným stavom a predviesť návštevníkom nášho stánku na veľtrhu ISE, že sme pripravení obchodovať.“

Spoločnosť Sharp ponúka štandardne na svojich nových displejoch svoj vlastný bezplatný softvér pre digital signage, Sharp Digital Signage Software, a tiež otvorila svoju platformu SoC pre AndroidTM dodávateľom softvéru. Platforma Sharp Open Architecture Platform kombinuje veľmi kvalitný hardvér Sharp, prostredie SoC pre Android a výber z patentovaných softvérových prehrávačov alebo softvérových prehrávačov tretích strán pre digital signage v obchode alebo podnikoch. Spoločnosť Sharp oznamuje, že uzavrela partnerstvo so softvérovými spoločnosťami CityMeo, Grassfish, Videro a easyscreen.

Pokiaľ ide o hardvér, spoločnosť Sharp predstavuje tri nové rady displejov s množstvom flexibilných možností konektivity: displeje Sharp teraz ponúknu výkonný zabudovaný SoC, schopný podpory obsahu 4K a softvér Sharp Digital Signage Software; alebo integrovaný mediálny prehrávač USB s novým softvérom Sharp Content Distributor; alebo rozširujúci slot Mini OPS (Open Pluggable Specification) na flexibilné rozšírenie množstva používateľských aplikácií.

Formát Mini OPS, vyvinutý so spoločnosťou Intel, je moderný menší formát OPS. Na veľtrhu ISE sa predstavia tri typy modulov Mini OPS (PC, bezdrôtový a HDBaseT), aby mali používatelia viac možností zobrazenia a interaktivity. Kompaktné moduly Mini OPS sa ľahko inštalujú, používajú a udržiavajú, a vysokorýchlostné konektory podporujú prenos obsahu 4K.

Ďalšia generácia radu PN-R displejov s vysokým jasom na nepretržité používanie teraz obsahuje rozširujúci slot Mini OPS na jednoduchšiu integráciu displeja do väčšieho množstva používateľských aplikácií. Aktualizovaný rad PN-Y displejov s okamžitou funkčnosťou ihneď po zapojení („plug and play“)  má zabudovaný mediálny prehrávač USB s automatickým štandardným prejdením do prehrávača USB pri prerušení signálu, čo znamená, že displej nikdy nebude prázdny. Rad PN-Q je úplne nový rad cenovo dostupných veľkých displejov, ktorý je ideálny pre schôdzové miestnosti alebo aplikácie digital signage do obchodu. Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu vo veľkom formáte od veľkosti uhlopriečky 60” do 90”.

Displeje PN-Y a PN-R sa dajú inštalovať displejom hore alebo displejom dole, čo je pri niektorých veľkostiach unikátne pre displeje Sharp, a tiež sa dajú inštalovať na výšku aj na šírku. Majú všetky štandardné vstupy signálu a budú dostupné s rôznymi kategóriami jasu a veľkosťami od 32” do 70”.