Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vysoko kvalitný zvukový výkon, spoľahlivosť a široká škála možností pripojenia vďaka profesionálnej zvukovej technológii

Spoločnosť Sony dnes predstavila model ECM-L1, klopový mikrofón s podporou fantómového napájania z 3,5 mm konektora, ktorý stavia na časom preverenej audio technológii Sony. Táto novinka vychádza z radu ECM-77, ktorý je už niekoľko rokov vysoko cenený profesionálmi, vrátane vysielacích štúdií a produkčných spoločností. Model ECM-L1 dosahuje vysoko kvalitný výkon snímania zvuku, ktorý zaisťuje presné zachytenie každého slova, vrátane tých najjemnejších nuáns, a tiež vysokú spoľahlivosť na dlhšiu dobu používania. To všetko bolo vybrúsené do dokonalosti vďaka skúsenostiam spoločnosti Sony v oblasti profesionálnej zvukovej technológie. Okrem toho podporuje novinka plug-in napájanie a možno ju bezproblémovo integrovať do širokej škály zariadení vybavených 3,5 mm vstupom pre mikrofón[i], takže je mimoriadne všestranný. Vďaka tomu, že ide o mikrofón klopového typu s uchytením pomocou štipca, možno ho nosiť diskrétne prichytený na golieri alebo košeli hovorcu, aby pôsobil na kamere profesionálne a zároveň zvuk snímal zreteľne, takže je ideálny na rozhovory, dokumentárne filmy, divadelné nakrúcanie, vlogovanie a živé vysielanie.

V posledných rokoch sa zároveň s nárastom počtu tvorcov, ktorí vytvárajú videoobsah, zvyšuje záujem o zlepšenie kvality zvuku. Rozšírením radu mikrofónov ponúka spoločnosť Sony ďalšie možnosti vysoko kvalitného záznamu zvuku v rôznych situáciách.

Vysoko kvalitný výkon pri snímaní zvuku vďaka profesionálnej zvukovej technológii

Model ECM-L1 bol vyvinutý na základe modelového radu ECM-77, ktorý už niekoľko rokov používajú vysielacie stanice a ďalšie organizácie. Pevná elektródová doska kapsule je vyrobená z tuhej keramiky. Jej vynikajúce vibračné vlastnosti zaisťujú špičkovú kvalitu zvuku s dobrou dobou nábehu a vysokým rozlíšením. Mikrofónová kapsula ma navyše na povrchu kryt z obrábanej mosadze, ktorý potláča zbytočné vonkajšie rezonancie a umožňuje čistý a jasný záznam zvuku. Kábel z vysoko čistej OFC (bezkyslíkatej medi) navyše znižuje straty pri prenose zvuku bez toho, aby bola ohrozená vysoká kvalita zvuku.

Vysoká spoľahlivosť, vďaka ktorej sa môžete sústrediť na nahrávanie

Odolné mosadzné puzdro chráni mikrofón tak, aby odolával opotrebeniu aj nepriazni počasia pri nakrúcaní. Kábel s priemerom 2,2 mm je navyše odolný proti zlomeniu a v mieste spojenia so záznamovým zariadením je použitý zaisťovací krúžok[ii], ktorý zabraňuje náhodnému uvoľneniu konektora.

Súčasťou balenia sú dva typy ochrany proti vetru, ktoré obmedzujú hluk vetra a nežiadúce zvuky: kovová a z umelej kožušiny. Pre diskrétnejší estetický dojem môžete zvoliť kovový variant, alebo je k dispozícii variant s umelou kožušinou, ktorý umožňuje dodatočné zníženie hluku vetra.

Podpora plug-in napájania pre širokú škálu pripojenia

Klopový mikrofón ECM-L1 je vybavený plug-in napájaním, kedy napájanie zaisťuje pripojené zariadenie. Možno ho pripojiť k širokej škále zariadení vybavených 3,5 mm vstupom pre mikrofón, ako sú fotoaparáty, chytré telefóny, bezdrôtové mikrofóny, IC rekordéry a počítače, čo umožňuje zhotovovať vysoko kvalitný zvukový záznam, ktorý je vhodný pre mnoho typov použitia.

Dostupnosť

Model ECM-L1 bude v predaji od začiatkom októbra 2024 za doporučenú cenu 299 EUR u mnohých autorizovaných predajcov spoločnosti Sony.  


[i]  ECM-L1 je vybavený 3,5 mm mini konektorom (trojkolíkovým). Kompatibilita so všetkými produktmi nie je zaručená. Môže byť potrebný komerčne dostupný konverzný adaptér. Informácie o kompatibilite nájdete v špecifikáciách jednotlivých výrobcov.

[ii]  K dispozícii pri pripojení k zariadeniu, ktoré podporuje zaisťovací krúžok.

Značky: