Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Certifikácia potvrdzuje desať rokov inovácií kompletného portfólia vysokokvalitných riešení pre ďalšie generácie softvérovo definovaných vozidiel

Dnešné softvérovo definované vozidlá nie sú iba dopravnými prostriedkami. Sú to produkty, ktoré vznikajú z prebiehajúcej transformácie tradičných vozidiel na softvérovo orientované zariadenia na kolesách. Prémiové vozidlá dnes môžu mať až 150 miliónov riadkov softvérového kódu, ktorý je rozdelený medzi stovkami elektronických riadiacich jednotiek (ECU), senzorov, kamier, zariadení pre LiDAR a ďalších zariadení.

Pre výrobcu automobilov je zásadné zabezpečiť kvalitu a spoľahlivosť týchto softvérovo náročných systémov. Automotive SPICE (Software Process Improvement and Capability dEtermination) je priemyslový štandard na hodnotenie procesu vývoja vstavaného softvéru v automobilovom priemysle. Táto norma ISO/IEC 15504 preukazuje, že softvérové a vývojové schopnosti dodávateľov a výrobcov automobilov spĺňajú požiadavky OEM a zahŕňajú osvedčené postupy v celom cykle vývoja automobilového softvéru.

Spoločnosť Western Digital je so svojimi vstavanými flash diskami iNAND AT EU552 UFS 3.1 jedným z prvých výrobcov dátových úložísk, ktorí dosiahli úroveň ASPICE CL3 (úroveň 3) pre zariadenia na ukladanie dát. Úroveň ASPICE CL3 prekračuje úroveň „Managed“ CL2 na úroveň „Established“ CL3, čo odráža úroveň vyspelosti, kedy sú procesy dobre definované, štandardizované a aktívne riadené. Aby bolo možné získať certifikáciu ASPICE CL3, musel vývoj systému iNAND AT EU552 UFS 3.1 začať s ohľadom na štandardy ASPICE od prvého dňa.

Palivo pre budúcnosť inteligentných a prepojených automobilov

Certifikácia ASPICE CL3 dopĺňa základy inovácií a odhodlania spoločnosti Western Digital dodávať vysokokvalitné a vysokospoľahlivé produkty pre automobilový priemysel. Vďaka desiatkam rokov skúseností v oblasti flash úložísk spĺňa kompletné portfólio produktov NAND pre automobilový priemysel (od eMMC a UFS až po pripravované BGA SSD disky) vyvíjajúce sa dynamické potreby zákazníkov z automobilového priemyslu, ktorí vytvárajú inteligentnejšie a funkčne bohatšie automobily.

Kompletné portfólio produktov iNAND pre automobilový priemysel spoločnosti Western Digital je taktiež definované 100% predzásobením kapacity zariadení pred technológiou povrchovej montáže (SMT), čo znižuje zložitosť a náklady vo výrobných tokoch zákazníkov. Naprieč svojim portfóliom pre automobilový priemysel spĺňa spoločnosť Western Digital taktiež normu funkčnej bezpečnosti International Organization for Standardization ISO 26262 Adherence, vyhovuje štandardu Automotive Electric Council AEC Q100/104 a je okrem iného certifikovaná podľa IATF 16949 prostredníctvom International Automotive Task Force.

„Úspech s certifikáciou CL3 posilňuje naše odhodlanie plniť a prekračovať prísne požiadavky automobilového priemyslu,“ povedal Eric Spanneut, viceprezident divízie Client and Enterprise SSDs, Flash Business Unit spoločnosti Western Digital. „Naše silné zastúpenie na trhu a rastúce portfólio je dôkazom našej inovácie a odhodlania poskytovať riešenia, ktoré pomáhajú definovať budúcnosť automobilov. Ako dôveryhodný partner sa snažíme spĺňať najvyššiu úroveň kvality, bezpečnosti a efektivity pre zákazníkov z automobilového priemyslu po celom svete.“