Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Mirantis, ponúkajúca komplexné riešenie OpenStack, a SUSE, priekopník v oblasti Linuxe a riešení typu „open source“, oznámili vzájomnú spoluprácu s cieľom ponúknuť zákazníkom spoločnosti Mirantis, ktorí používajú riešenia OpenStack, podporu pre platformu Linux na podnikovej úrovni.

Obe firmy budú spolupracovať v technickej oblasti, aby sa SUSE Linux Enterprise Server stal vývojárskou platformou vhodnou pre nasadenie riešení Mirantis OpenStack. Obe spoločnosti budú súčasne spolupracovať na podpore operačných systémov Red Hat Enterprise Linux a CentOS – cieľom je zabezpečiť, aby spoločnosť Mirantis predstavovala jednotiaci bod pre všetkých, ktorí budú potrebovať podporu OpenStack pre rôzne popredné distribúcie Linuxu.

Spoločnosti SUSE a Mirantis budú skúmať možnosti spolupráce týkajúce sa ďalšej optimalizácie platformy SUSE Linux Enterprise Server pre riešenie Mirantis OpenStack a prispievať všetkými zmenami do všetkých relevantných projektov Open Source.

Spoločnosť Mirantis ponúka komplexné riešenie OpenStack, pričom zákazníkom necháva voľnosť výberu na akom operačnom systéme a dokonca na akej jeho nadstavbe chcú postaviť svoju výpočtovú prevádzku alebo tzv. „Skill sets“. Mirantis bude teraz online ponúkať podporu, záplaty a aktualizácie pre platformu SUSE Linux Enterprise Server, ako aj pre operačné systémy Red Hat Enterprise Linux (RHEL) a CentOS. Prioritné predplatené služby budú k dispozícii po dobu jedného alebo troch rokov a budú obsahovať bezpečnostné a ďalšie aktualizácie spolu s nonstop podporou cez telefón a e-mail, s garantovanou dobou odozvy do jednej hodiny.

Podpora je k dispozícii pre aktuálne verzie SUSE Linux Enterprise Server, RHEL a CentOS.

„Mnoho z našich väčších zákazníkov používa dve alebo tri verzie Linuxu. Používatelia riešení OpenStack budú teraz môcť získať podporu pre svoje hlavné linuxové distribúcie od spoločnosti Mirantis na jednom mieste,“ povedal spoluzakladateľ a CMO spoločnosti Mirantis Boris Renski. „Tisíce podnikov na celom svete sa spolieha na značku SUSE, pretože ponúka zmluvy o poskytovaní služieb na podnikovej úrovni a vysokú spoľahlivosť, na ktorú môžete staviť svoj biznis. Vďaka partnerstvu so SUSE získajú zákazníci spoločnosti Mirantis prístup k tejto podpore i keď budú stavať vlastný privátny cloud.“

„V spoločnosti SUSE sme presvedčení, že správnou cestou je otvorenosť a možnosť voľby u našich zákazníkov aj partnerov,“ povedal Michael Miller, prezident pre stratégiu, aliancie a marketing v spoločnosti SUSE. „Práve preto je SUSE Linux Enterprise Server najrobustnejšou platformou, ktorá umožňuje najlepšiu interoperabilitu pre výpočtovú záťaž, ktorá nesmie zlyhať za žiadnych okolností a je skvelou voľbou pre privátne cloudy s riešením OpenStack. Teraz môžu zákazníci spoločnosti Mirantis ťažiť z predností linuxových riešení spoločnosti SUSE pre svoje privátne cloudy na podnikovej úrovni.“

Značky: