V rámci Spotify si môžete vytvoriť playlist, ktorý zapečatíte do roku 2025.

S konceptom Spotify Wrapped, teda roku v kocke, je pravdepodobne oboznámený každý používateľ tejto streamovacej služby. V rámci takejto rekapitulácie roka sa môžete pozrieť na to, ako vyzeral váš hudobný vkus počas posledných mesiacov a aká hudba sa vám prevažne páčila. Taktiež sa vám vytvorí nový playlist, v ktorom nájdete približne 100 vašich obľúbených piesní, ktoré korešpondovali s uplynulým rokom.

Známa hudobná streamovacia služba však ponúka aj koncept playlistu pre vaše budúce ja. Vytvoriť si tak viete Playlist vo fľaši, teda taký, ktorý vás bude po nejakom čase čakať zapečatený. Funguje na princípe odkazu vo fľaši a zobraziť si ho môžete až po nejakej dobe. V tomto prípade ide o celý jeden rok a aktuálne si jeden takýto playlist môžete vytvoriť aj vy. Spotify aktuálne spustilo vytváranie playlistov na rok 2025, ktoré sa vám sprístupnia až budúci rok v januári.

Vytvorte si Playlist vo fľaši v Spotify

Služba Spotify si pripravuje počas roka viacero skvelých aktivít pre svojich používateľov, čím si udržuje svoju silnú pozíciu na trhu. Jednou z takýchto aktivít je aj Playlist vo fľaši, ktorý si môžete aktuálne vytvoriť a následne otvoriť až v januári 2025. A ako takéto vytváranie playlistu piesní pre vaše budúce ja vyzerá? Vyberiete si, do akej nádoby ho chcete uskladniť, na výber pritom máte z klasickej fľaše, sklenenej gule, kontajnera na odpad a mnoho ďalších nádob. Následne sa stretnete s niekoľkými otázkami, na ktoré si odpoviete piesňou.

Spotify Playlist vo fľašiZdroj: TOUCHIT
Spotify Playlist vo fľaši

Medzi týmito otázkami môžete nájsť napríklad akú pieseň by ste pustili mimozemšťanom, keby navštívili našu planétu, pieseň, ktorú by ste v roku 2024 chceli počuť naživo či pieseň, ktorú by ste si vzali na opustený ostrov. Nechýba však ani otázka na pieseň, ktorá by bola soundtrackom k vášmu dokumentu alebo pieseň, ktorá vystihuje vašu najbližšiu osobu. Navyše si môžete uložiť odkaz, ktorý sa ku vám taktiež dostane až o rok.

Po výbere piesní svoj playlist uzamknete, zapečatíte a odošlete ho preč. Vráti sa ku vám v januári 2025, teda o rok. O 12 mesiacov si tak budete môcť porovnať svoj hudobný vkus s tým, ktorý máte aktuálne.

Spotify Playlist vo fľašiZdroj: TOUCHIT
Spotify Playlist vo fľaši

Takto si tento playlist vytvoríte

Aby ste si mohli vytvoriť playlist, ktorý bude odkazom pre vás o 12 mesiacov, tak musíte navštíviť stránku spotify.com/playlistinabottle. Túto stránku si otvorte na vašom mobilnom zariadení, kde máte súčasne prihlásený svoj Spotify účet. Otvorí sa vám ponuka s možnosťou vytvorenia playlistu, ktorý si viete vytvoriť až do 31. januára 2024. A ak ste si takýto odkaz vytvorili už minulý rok, tak teraz je ten čas, kedy sa vám sprístupnil.

Využitie tejto možnosti od Spotify je ďalším spôsobom, ako sa so streamovacou službou zabaviť. Pravidelní používatelia služby ju isto ocenia a zo svojho hudobného vkusu sa potešia aj o rok.

Zdroj: Spotify.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.