Na Slovensku si na túto funkciu ešte počkáme.

Nedávno sme informovali, že Spotify začne zobrazovať texty pesničiek priamo v rozhraní svojej mobilnej aplikácie. Táto funkcia bude podľa informácií portálu TechCrunch oficiálne dostupná od 30. júna 2020 a to v 26 krajinách – žiadna z nich však nie je európska.

Zdrojom textov pesničiek pre Spotify je služba Musixmatch a zatiaľ nie je známe, kedy sa funkcia dostane aj do ďalších krajín. Veríme, že časom budú vidieť texty v aplikácii Spotify aj používatelia zo Slovenska.

Pripomeňme, že v rámci testovania tejto funkcie neboli texty pesničiek dostupné pre všetky skladby v ponuke služby Spotify. Ak daná skladba obsahuje text v databáze Musixmatch, v zozname skladieb sa pred menom interpreta zobrazí indikátor „Texty“. V prípade, že hrá takáto skladba, tak prejdením prsta nahor zobrazíte úplné texty. Potom ich môžete rozbaliť a zobraziť ich na celej obrazovke. Texty sa posúvajú s hudbou ako pri karaoke.

Spotify a texty pesničiek

Spotify a texty pesničiek. Zdroj: Android Police

Zdroj: TechCrunch 

Prečítajte si aj:

Spotify konečne začne zobrazovať správne a úplné texty piesní synchronizované s hudbou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit