Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka unikátnemu riešeniu Slováci nemusia chodiť po spotrebný úver do pobočky, stačí im pripojenie na internet a zariadenie s webkamerou alebo internetbanking Slovenskej sporiteľne.

Službu môžu využiť aj tí, ktorí ešte nie sú klientmi Slovenskej sporiteľne.  Takýto úver je možné získať až do výšky 6 000 eur a peniaze sa dajú využiť na čokoľvek.  Proces je jednoduchý a intuitívny, navyše netreba ani dodatočne podpisovať zmluvu prostredníctvom kuriéra. Všetky potrebné dokumenty podpíše klient elektronicky, tie sa mu následne zašlú do internetbankingu, kde si ich môže pohodlne archivovať bez zbytočného tlačenia v papierovej podobe.

„Hoci máme najväčšiu sieť pobočiek na Slovensku, záleží nám na tom, aby sme pre našich klientov prinášali užitočné riešenia aj v online prostredí. V minulom roku sme úspešne odštartovali cez naše webstránku ponuku účtov, čo dodnes využilo niekoľko stoviek spokojných klientov. V rozvoji digitálnych služieb pokračujeme aj naďalej, pretože chceme byť pre našich  klientov najdostupnejšou bankou, ktorá je vždy tam, kde ju potrebujú,“ povedal Juraj Barta, riaditeľ digitálneho bankovníctva a marketingu Slovenskej sporiteľne.

Spotrebný úver na čokoľvek je možné vybaviť online cez webstránku Slovenskej sporiteľne až do výšky do 6 000 eur, bez poplatkov, bez ručiteľa, bez zabezpečenia a bez dokladovania účelu. Ako celý proces funguje, je možné pozrieť si v inštruktážnom videu. Pre toho, kto preferuje osobný kontakt so svojím bankovým poradcom, Slovenská sporiteľňa prináša možnosť si cez webstránku jednoducho vybrať najbližšiu pobočku, ktorú by chcel navštíviť. Poradca ho následne telefonicky kontaktuje a dohodnú si stretnutie.

Online aj Osobný účet

Klienti si online, bez papierovania, a teda bez návštevy pobočky či doručovania dokumentov kuriérom, môžu od decembra 2015 v Slovenskej sporiteľni zriadiť aj klasický Osobný účet, Osobný účet Exclusive, tiež Osobný účet Mladý a Osobný účet Študent.

Slovenská sporiteľňa má od júna 2015 aj novú webstránku. Ľuďom prináša prehľadnejšie informácie tak, aby na nej našli presne to, čo potrebujú, či už riešia svoje bývanie, úspory alebo denné bankové služby. Nový web je modernejší, priateľskejší a v responzívnom dizajne, vďaka ktorému sa prispôsobí aj všetkým typom mobilných zariadení. Je súčasťou medzinárodného projektu, v ktorom je Slovensko pilotnou krajinou. Podľa vzoru Slovenskej sporiteľne sa vytvoria stránky aj pre ostatné banky skupiny Erste. Webstránku vytvorila jedna z najrenomovanejších digitálnych agentúr spoločnosť VML z amerického Kansas City. Má za sebou niekoľko úspešných projektov tvorby stránok veľkých spoločností po celom svete.