Chcete veci zadarmo? Nech sa páči aj so škodlivými kódmi.

Svet torrentov, nech už je priaznivcami obhajovaný akokoľvek, prináša so sebou riziká. V tomto prípade ide o klienta uTorrent Web, ktorý umožní lepší zážitok z torrentového streamovania. Priamo vo webovom prehliadači.

Na rozdiel od aplikácie uTorrent, ktorej vývoj dopredu veľmi nepokračuje. Pred časom bola síce vydaná aktualizácia, avšak nič podstatné, čo by používateľom zlepšilo zážitok z jej používania.

To by mala zmeniť webová aplikácia. My sme sa ju rozhodli vyskúšať, no ESET Internet Security ohlásil štyri potenciálne nechcené kódy z dvoch súborov. V skratke, ak máte antivírus, uTorrent Web bežne nenainštalujete. Môžete súbor rozbaliť ručne cez pravé tlačidlo myši. Je to len 7-Zip súbor.

Skutočný inštalátor je vo vnútri. Po inštalácii bude treba povoliť doplnok Adaware Browser Safety pre webový prehliadač. Vyhľadávanie torrentov je priamo v prehliadači, doplnok zase slúži na spustenie nájdených výsledkov. Otázkou je prečo je tento systém tak komplikovaný.

Celý tento projekt vnáša isté pochybnosti. Ak si trúfate, môžete ho nainštalovať. Preventívne však odporúčame sa tomuto vyhnúť.

Prečítajte si aj:

TOP 10 najviac sťahovaných filmov na torrente za uplynulý týždeň

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté