Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť GIB ENERGYX SLOVAKIA si vysoko cení záujem všetkých politických strán a zainteresovaných subjektov o rozvoj slovenského priemyslu a ekonomiky.

Ako slovenská spoločnosť aktívne podporuje konštruktívny dialóg založený na overených faktoch a odborných poznatkoch, ktorý prispeje k lepšej informovanosti verejnosti a podpore spoločných cieľov v oblasti hospodárskeho rozvoja Slovenska. Zároveň víta možnosť osobných stretnutí a je pripravená odpovedať na všetky otvorené otázky.

Projekt výstavby batériovej továrne v Šuranoch plne stelesňuje princíp „Na Slovensku, pre Slovensko“. S investíciou presahujúcou 1,2 miliardy eur a plánovaným vytvorením viac ako 1300 pracovných miest sa zaväzuje vybudovať najmodernejšiu batériovú továreň s nulovou uhlíkovou stopou.

Tento projekt významne posilní pozíciu Slovenska ako lídra v oblasti elektromobility a etabluje ho ako kľúčové centrum výroby batérií v Európe, čo predstavuje zásadný prínos k ekonomickému a technologickému rozvoju nielen regiónu, ale celého Slovenska.

GIB ENERGYX zdôrazňuje, že tento projekt neohrozí existujúci automobilový priemysel na Slovensku. Naopak, prispeje k jeho posilneniu prostredníctvom adaptácie na nové technológie a podpory inovácií. Pre udržanie konkurencieschopnosti automobiliek na Slovensku je rozvoj batériového priemyslu nevyhnutný.

Súčasťou vízie je aj plánovaná výstavba nového výskumného a vývojového centra zameraného na inovácie v oblasti batériových technológií. Toto centrum bude podporovať vedecký a technologický pokrok Slovenska, vytvárať nové pracovné príležitosti pre vysokokvalifikovaných odborníkov a zabezpečovať transfer najnovších poznatkov do priemyselnej praxe na Slovensko.

Spoločnosť GIB ENERGYX SLOVAKIA sa zaviazala dodržiavať všetky regulačné normy na národnej aj európskej úrovni. Tento projekt podlieha dôkladným kontrolám v každej fáze realizácie, čím garantuje jeho transparentnosť a zodpovednosť. Plne rešpektuje nezávislé dozorné orgány a dôsledne dodržiava všetky stanovené regulačné pravidlá.

GIB ENERGYX pozýva k ďalšej spolupráci a konštruktívnemu dialógu všetky strany, ktoré zdieľajú ich záujem o rozvoj Slovenska. Firma verí, že spoločným úsilím dokážeme posilniť ekonomiku krajiny, podporiť inovácie a zabezpečiť prosperujúcu budúcnosť pre všetkých občanov.

GIB ENERGYX SLOVAKIA je spoločný podnik medzi Gotion High-Tech a InoBat. Gotion High-Tech je jedna z popredných čínskych spoločností v oblasti batérií s významným postavením na trhu ako dodávateľ pre Volkswagen mimo Číny. Volkswagen Group a Gotion High-Tech rozvinuli partnerstvo založené na podstatnom akciovom dohovore z mája 2020, pričom Volkswagen sa stal najväčším akcionárom v Gotion High-Tech s podielom 25%.

Značky: