Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zverejňujeme plné znenie:

Skoro v každej vete, v ktorej nás konkurent spomenie, je dokázateľná nepravda, ktorou sa domáha mediálnej pozornosti, preto na vyjadrenia nášho konkurenta reagovať nebudeme.
Za naším výberom Wi-Fi riešenia aj cenou pre vozne nasadené na medzinárodných tratiach si stojíme a sme pripravení to preukázať technickými parametrami zariadení, ktoré sme v súťaži požadovali dodať. Model, ktorý sa v týchto dňoch montuje do našich vozňov bol svetovej verejnosti predstavený len na konci októbra 2016. Podľa doterajších meraní bude zásadnou zmenou kvality internetu na našich aj zahraničných tratiach. Kúpili sme ho preto, lebo súčasné technické riešenie je nevyhovujúce a zastarané. Nové riešenie je posunom o niekoľko generácií vpred.

Podobné riešenie, ako testujeme my, testujú napríklad aj španielske dráhy. Nové riešenie internetového a telefonického signálu implementovala nedávno napríklad Deutsche Bahn v sume cca 90 000 euro za vozeň. (video)
Ak chceme, aby ľudia cestovali vlakom a nie autami, musíme im poskytnúť špičkové služby a komfort, ktorý očakávajú. Iná cesta, ako pravidelne investovať do zlepšovania našich služieb nie je. Sme pripravení zodpovedať všetky otázky médií aj IT verejnosti.

Značky: