Naša redakcia je už na výstave MWC v Barcelone. Vyzerá to tento rok na veľkú výstavu so zastúpením rozhodujúcich výrobcov.

Už sme absolvovali prvé predstavenie noviniek od TCL a vieme že majú čo ukázať napr. pri skladacích telefónoch. TCL má aj Windows notebook za 399 eur. O jeho recenziu sme požiadali. O ďalších novinkách budeme infornmovať potom ako sa oficiálne predstavia.

Boli sme už aj na výstavisku Fira Gran Via a je tu jasne vidieť posun telekomunikačných operátorov. Na mieste, kde bol pred koronou stánok Sony je dnes Orange, tam kde bolo LG je teraz Telekom. Celkom evidentne operátori smerujú k posilneniu 5G pripojenia. Je tu aj Telefonica alebo SK Telekom.

Špeciálne sa tento rok zameriame aj na infraštruktúru a pozrieme si aj stánok Huawei či Ericsson. Chceme vedieť, čo všetko je k dispozícii a kam sa bude uberať komunikácia budúcnosti.

Veľký stánok má Samsung a prekvapivo asi najväčší v rozhodujúcej hale 3 má Nokia. Ukazuje jednak smartfóny ale aj infraštruktúru. Ďalšie novinky z MWC predstavíme zajtra a pripravujeme aj videoseriál z MWC.

Zdroje: MWC, vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.